Ovu decu anđeli čuvaju: Popularna muška i ženska imena za koja se veruje da donose sreću i štite od zla

Vesti 24.12.2023 14:38 0

Postoje neka imena za koja se smatra da osobi koja ih nosi ceo život donose sreću. Za ova muška i ženska imena postoji verovanje da nose zaštitu anđela.

deca

Shutterstock

Ženska imena:

Elena

Simbolika ovog imena je: „ona koja je sjajna i blistava“; „ona koja donosi radost i sreću u svaki dom“; „lepa i sija spolja i iznutra“; „ona koja je blistava i puna vrlina i lepote“; „ćerka Sunca, zrači dobrotom“.

Natalija

Ime hrišćanskog porekla sa značenjem „blagoslovena“ ili „rođena na Božić“. Smatra se da ovo ime donosi posebnu energiju, sreću i blagoslove, a da je Natalija samouverena dama koja prevazilazi sve poteškoće.

Tatjana

Značenje ovog imena je najpre „veliki“, „grandiozan“, „džinovski“. Simbolično, žene sa ovim imenom su „rođene da budu grandiozne i urade velike stvari“ ili „stvorene za velika dela“. Tumačenje ovog imena je i „vatrena kraljica“.

Irina

Ovo ime znači mir, spokoj i blaženstvo, a nosi ga „ona koja donosi mir“; „produhovljena i blaga žena“; „blaga i vrlo plemenita osoba“; „žena sa divnom energijom“. Smatra se da Irina ima višu misiju u svom životu i da može ostvariti visoke ciljeve na mnogim poljima.

deca

Shutterstock

 

Muška imena:

Aleksandar

Ime Aleksandar u prevodu sa grčkog jezika znači „onaj koji je zaštitnik ljudi“ ili „zaštitnik“; „čovek koji štiti druge“; „osoba koja pomaže svima“. On je rođeni vođa velikog srca koji zna kako da ostvari svoje planove, ali i da pozitivno utiče na druge.

Nikola

U prevodu sa latinskog i grčkog, znači „narod pobeđuje“, pa ovo ime simbolizuje pobedu, „osobu koja pobeđuje“; „borca za pravdu“; „zaštitnika“. Ljudi sa ovim imenom imaju snažnu energiju i karakter.

Mihailo

Ime hrišćanskog porekla koje znači „onaj koji je poslat od Boga“; „sluga Božji“; „bogumili“; „anđeo“.

Vasilije

U prevodu sa starogrčkog znači „carski“ ili „car“. Muškarci sa ovim imenom su strpljivi, odlučni i ambiciozni. Uzimaju život u svoje ruke, posvećeni su pobedama i rođeni da budu vođe.

Komentari (0)
Loading