Ne trčite mu u zagrljaj: Pre nego što se vratite bivšem, odgovorite iskreno na ova pitanja

Vesti 13.12.2023 09:41 0

Raskid nikome nije lak, neko ga teže podnese, neko lakše. Ako iz nekog razloga razmišljate o pomirenju, ali niste sigurni da li je to pametno, prvo odgovorite na ova pitanja.

žena

Shutterstock

Odgovori na ova pitanja će vam pomoći da donesete pravu odluku:

1. Zašto ste raskinuli?

Pre nego što vašoj vezi date još jednu priliku, razmislite šta je bio uzrok razilaženja – različiti pogledi na život, loša komunikacija, nedostatak pažnje, prokockano poverenje. Ako ne znate šta je bio problem, nećete moći da ga rešite i poboljšate odnos.

2. Preko čega ste prešli?

Nemojte misliti da će se loše ponašanje samo od sebe popraviti jer – neće. Pod tim se podrazumevaju emotivno i fizičko zlostavljanje, ljubomora, alkoholizam, kockanje, droga. Ukoliko je uzrok raskida prevara, neke osobe mogu da pređu preko toga i izglade odnos, ali oba partnera treba da budu spremna za to.

3. Zašto da pokušate još jednom?

Možda ste naglo doneli odluku, ili ste bili oboje posvećeni poslu i niste imali dovoljno vremena jedno za drugo, ili ste pak bili previše mladi i bilo je rano za ozbiljno vezivanje. Pre pomirenja, budite sigurni da to zaista oboje želite i da ćete se oboje potruditi da ovog puta uspe.

4. Da li je pravi trenutak?

Nemojte da žurite i naglo donosite odluku pod uticajem trenutnih osećanja. Sačekajte da prođe neko vreme i da oboje budete malo sami, kako biste mogli realno da odlučite da li zaista želite ponovo da budete sa tom osobom. Naravno, uslov je da i ta osoba ima istu nameru.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading