Naučnici otkrili koja su najlepša imena za dečake i devojčice: Evo koja su najpopularnija u Srbiji

Olja Jelić Vesti 03.10.2023 19:05 0

Naučnici otkrivaju koja su najlepša imena za dečake i devojčice - spisak imena za dečake i devojčice koja su popularna u Srbiji!

Beba

Shutterstock

Postoje internacionalna imena koja su popularna širom sveta, a ukoliko tražite inspiraciju za ime za svoju bebu, otkrivamo vam koja su prema naučnicima najlepša imena na svetu.

Stručnjak za lingvistiku dr Bodo Vinter je sa svojim kolegama sa Univerziteta u Birmingemu odlučio da se pozabavi pitanjem koja su naučno najlepša imena. Pristup dr Vintera bio je ukorenjen u vezi između zvučnosti imena i njegovog značenja. Pošto neke reči zvuče bolje ljudskom uhu od drugih, veća je verovatnoća da će izazvati pozitivna osećanja kada ih čujemo.

"Imena koja su rangirana najviše izazivaju najpozitivnije emocije kada su izgovorena naglas i stoga će verovatno zvučati najlepše ljudskom uhu", zaključio je istraživački tim.

Kada su u pitanju ženska imena, Sofija zauzima prvo mesto. Ime je izvedeno od grčke reči "sophia", što znači mudrost ili znanje. Među imenima za dečake, na prestolu je ime Matej, prenosi Yumama.

Izdvojili smo sa spiska najlepših imena prema naučnicima ona koja su zastupljena u Srbiji - evo izbora za dečake i devojčice:

Naučno najlepša imena za devojčice:

Sofija
Zoe
Emili
Eva
Elena
Olivia
Ema
Natali/Natalija
Violet/Violeta
Bela
Luna

Viktorija
Izabela
Mja
Atina
Marija
Aurora
Alisa
Nora
Elizabeta
Hana

Naučno najlepša imena za dečake:

Matej
Julijan
Leo
Josif
Teo
Isak
Ilija
Luka
Noa
Andrej
Aleksandar

Teodor
Adam
Gabriel
Daniel
David
Adrian

 

@najzena.rs Udruženje Asocijacija mama Srbije i naš portal „Naj žena“, su pokrenuli video serijal „Naj mama“ u kome vam predstavljamo sve one žene koje s ponosom mogu da nose ovu titulu. Treća u serijalu je Silvana Jovanović iz Svijanca, žena koju život nije štedeo, ali je pored celokupne svoje boli, iz sebe uspela da izvuče samo ono najbolje i postane osoba puna empatije za druge ljude. Silvana je prva žena u Srbiji koja je usvojila dete sa Daunovim sindromom, devojčicu Unu. ❤️ #najžena #žena #najmama #dete #mama #majka #fypシ #foryoupage #emisija #srbija #jednajemajka #majke ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading