Ovo svi treba da čuju i upamte: Snaja je došla i žalila se na svekrvu, a otac Predrag Popović je dao savet zlata vredan

Olja Jelić Vesti 13.09.2023 20:45 2

Otac Predrag Popović poznat je širim narodnim masama zbog svog čestog istupanja u medijima i na društvenim mrežama

Otac Predrag Popović

Printscreen/Youtube

Otac Predrag Popović poznat je širim narodnim masama zbog svog čestog istupanja u medijima i na društvenim mrežama, gde govori na mnoge verske, ali i društvene i porodične teme dajući značajne savete. U videu na svom Fejsbuk profilu ovog puta prepričao je svoj razgovor sa jednom ženom koja mu se požalila na svekrvu, a na osnovu ovog primera posavetovao je sve bračne parove kako da se ophode sa roditeljima.

"Dođu mi mladi bračni parovi, imaju problema sa svojim porodicama i kaže snajka: "Ja sam rekla svojoj svekrvi...". Rekoh: "Stani. Šta imaš ti sa svojom svekrvom?". Ona odgovara: "Pa, znate, mi smo...", započeo je priču otac Predrag Popović, a u nastavku ukazao na smernice postupanja u odnosu svekrve i snaje, koji po prirodi ima negativnu konotaciju i predispozicije da od lošeg ide ka gorem.

"Stani, šta je ona tebi?", upitao je ženu otac Predrag, na šta je dobio očekivan i jednostavan odgovor: "Pa, ona meni nije ništa. Ona je majka mog muža."

Otac Predrag Popović

Printscreen/Youtube

 

"Onda neka tvoj muž reši svoju majku", posavetovao ju je otac Predrag Popović.

Dalje u svom izlaganju na svom Fejsbuk profilu napomenuo je da je to "prva i osnovna svar koju je sam rešio sa svojom suprugom".

Rekao sam joj: "Ti nemaš šta da pričaš mojim roditeljima. To je moj posao. Ne pada mi na pamet da ja pričam tvojim roditeljima. To je tvoj posao. Ja svojoj majci mogu da kažem šta god hoću. Ona nikad neće da se naljuti na mene. Ne može. Majka je. Kako može da se naljuti. Majka će uvek da te voli. Prava majka. Moja žena ako kaže i nešto što dvojako može da se protumači... 'Evo, ujela me za srce, ja to ne mogu da oprostim, ja to ne mogu da zaboravim..'. I, napravili smo haos".

 

 

Na kraju je sumirao najvažnije teze u dve rečenice.

"Znači, moje je da ja svojim roditeljima skrenem pažnju, kad se oni previše upliću u moj brak kad ne treba. A moja žena je tu da ona kaže svojim roditeljima da se ne upliću u brak".

Komentari (2)
Loading
Realnost
14.09.2023 13:33

Ako muž i žena ne doživljavaju roditelje onog drugog kao svoje i ti roditelji ne gledaju njih kao svoju decu, to onda nije ono šta treba biti!!!

Max
15.09.2023 07:20

Ovo važi u slučaju da sve upletene strane imaju malo zdravog razuma, prečesto ga nema već samo čista mržnja. Najgore je kad deca ostanu da zive sa roditeljima, tu sreće i napretka nema,samo svađe.