Rekli su joj da zbog nerazvijene materice neće imati dece: Ipak u 46. godini postala je mama trojki

Olja Jelić Vesti 10.08.2023 14:39 0

Kada je Džordžija Foster imala 36 godina, lekari su joj rekli da zbog nerazvijene materice nikada neće moći da ima uspešnu trudnoću

Danijela Dimitrovska

Shutterstock

Kada je Džordžija Foster imala 36 godina, lekari su joj rekli da zbog nerazvijene materice nikada neće moći da ima uspešnu trudnoću. Celog života je patila od endometrioze, a laparoskopija je takođe otkrila kako je Džordžija imala jedinstven oblik materice, zbog kojeg ne bi mogla začeti dete.

“Bila sam šokirana kad sam to saznala, a misli o tome da neću moći imati decu dugi niz godina su me uvlačile u depresiju”, kaže Džordžija.

Čak je u jednom trenutku razmišljala i o usvajanju, ali pošto je u to vreme bila bez partnera, njene su šanse bile vrlo male. Iako se maksimalno fokusirala na karijeru, nikada nije nestala njena potreba da se ostvari i kao majka.

Nakon dijagnoze odvažila se na nekoliko sastanaka na slepo u Londonu, u kojem je tada živela, ali nije osećala da želi biti u vezi s bilo kim. Vraćajući se kući s jednog dejta odlučila je da napusti ideju pronalaska savršenog muškarca.

Nakon što je napunila 41 godinu, najbolja prijateljica se zabrinula za nju te je ohrabrila da potraži mišljenje još jednog doktora. Druga je laparoskopija utvrdila da je prva dijagnoza u osnovi bila netačna.

“Doktor je potvrdio kako imam vrlo neobičan oblik materice i bilo bi izazovno zatrudneti, ali ne i nemoguće, jer je u mojoj materici bilo dovoljno prostora za nošenje deteta”, kaže Džordžija.

U međuvremenu, na jednoj izložbi na kojoj je Džordžija držala govor o samopoštovanju, vidovnjakinja joj je predvidela da će upoznati svog životnog partnera i da će zajedno imati troje biološke dece. Ona se tome nasmejala misleći da će upoznati nekoga ko je već imao troje dece, ali vidovnjakinja je insistirala da sa takvim stvarima nikad nije pogrešila.

Nekoliko dana kasnije upoznala je Iana.

Prijateljica ju je pozvala na piće i upoznala je s Ianom, tada 39-godišnjakom koje se upravo zbog posla preselio u London i odmah se osetila privlačnost. Iako je isprva oklevala s obzirom na velike planove koje je imala za svoj život, ipak je odlučila da preuzme inicijativu i pozove Iana na dejt. Sledeće su noći otišli na večeru i brzo postali nerazdvojni.

“Ian je počeo spavati kod mene i kad me pitao kakav je to čaj s jakim mirisom, rekla sam da je za moju endometriozu”, rekla je ona.

Kad mu je Džordžija ispričala o svojoj želji da ima decu, Ian je odgovorio da nikada nije razmišljao o tome da postane roditelj. Pojasnila mu je da mora pokušati da ostvari svoj cilj i ako joj se ne želi pridružiti, to je u redu. Ian ju je zamolio da mu da tri meseca da razmisli o svemu, a za to vreme je upoznao i sa svojim roditeljima. Nakon poseta njegovoj porodici Ian joj je rekao da je spreman da postane otac.

“Ostala sam trudna nakon naše prve intrauterine oplodnje (IUI), ali nažalost pobacila sam u osmoj nedelji trudnoće, što je bilo porazno”, izjavila je.

Šest meseci kasnije, nakon drugog bezuspešnog IVF tretmana,Džordžija je sa mamom i najboljom prijateljicom otputovala na Severni Kipar kako bi završila treći IVF tretman u centru Severnog Kipra, koji je bio finansijski pristupačniji, ali imao je i dostupno najnovije genetsko testiranje.

“Tamo se doktor, zbog mojih godina, odlučio na prenos tri embriona nadajući se da će barem jedan dovesti do trudnoće. Iznenađujuće, ostala sam trudna s tri dečaka”, prisetila se Džordžija, koja je tada imala 46 godina.

Njena trudnoća je bila rizična pa je sve vreme morala da leži u krevetu. U 34. nedelji trudnoće carskim rezom je rodila tri zdrava dečaka. Kada su dečaci napunili četiri godine, 2017. godine, odlučili su da se presele u Melburn kako bi bili bliže njenim roditeljima. Iako priznaje da je ponekad izazovno biti najstarija mama na školskim sastancima, kaže kako je za nju odlično što je u kasnijim godinama postala majka. Sada je smirenija i ima više strpljenja, a ne mora se nikome dokazivati, piše Kidspot.

 

 

Komentari (0)
Loading