Kako veštačka inteligencija vidi Srbe i Srpkinje: Da, muškarac liči na Karađorđa, a tek da vidite ženu

Olja Jelić Vesti 27.07.2023 14:51 0

Veštačka inteligencija ovog puta je kreirala porodične portrete iz zemalja širom sveta.

Srpska porodica

Printscreen/TikTok

Veštačka inteligencija ovog puta je kreirala porodične portrete iz zemalja širom sveta i napravila kako bi oni izgledali pre 300 godina.

Od razvoja kako bi "savršeni" muškarac i žena mogli da izgledaju do pretvaranja Šreka u horor film iz osamdesetih, ovih dana smo uvideli da nema kraja kreativnosti veštačke inteligencije. 

Na TikToku pojavio se snimak porodičnih portreta balkanskih naroda u tradicionalnim nošnjama, a mnogi su oduševljeni kako veštačka inteligencija vidi ljude sa ovih prostora. 

Srbi su očima veštačke inteligencije viđeni kao četvoročlana porodica. Majka i devojčice obučene u tradicionalnu nošnju, pokrivene glave, sa pletenicama, dok je glava kuće - otac prikazan kao visok i stasit muškarac grubih crta lica. 

 

 

Na drugom TikTok snimku prikazana je očigledno bogataška srpska porodica, takođe u tradicionalnoj nošnji. Ovog puta Srpkinja je prikazana kao žena svetle kose, sa bogato ukrašenom odećom i luksuznim komadima nakita, dok otac podseća na hajduka, sa izraženim brkovima poput Karađorđa. Ćerkica je prikazana kao svetlokosa umilna devojčica sa vencem u kosi. 

 

 

 

Nama se jako dopada kako veštačka inteligencija vidi staru, radicionalnu srpsku porodicu. Uzeta je u obzir raznolikost ljudi sa ovih prostora, gde su se ukrštali mnogi narodi tokom istorije. Naročito oduševljavaju detalji na nošnjama i verno prikazane fizionomije ljudi. 

Kako se vama dopada prikaz tradicionalne srpske porodice? 

Anketa

Da li vam se dopada kako veštačka inteligencija vidi tradicionalnu srpsku porodicu?


 

Komentari (0)
Loading