Dovoljno je samo pet minuta: Ovaj trik sačuvao je mnoge brakove

Slobodanka Ćorić Vesti 14.06.2023 17:04 0

Svakodnevne frustracije počinjemo da izvlačimo na partnera, a ponekad danima ne kažemo ni jednu lepu reč drugoj strani

shutterstock

Shutterstock

Početak ljubavne veze je veoma uzbudljiv. Onda još uvek uživamo u romantici i nežnosti... Izlivi ljubavi i nežnosti na početku su konstanta, kao i intimne aktivnosti ispod čaršava. Dolazi do zasićenja A onda kod većine parova, u nekom stvarnom okruženju, dolazi do zasićenja. I ne zato što je njihova ljubav umrla, već zato što je pravi život ušao u te emocije.

Kada se uloga ljubavnika pretvori u ulogu radnika, roditelja, kuvara, dadilje, sekretarice i vozača, ljubavna veza završava na dnu liste prioriteta. Svakodnevne frustracije počinjemo da izvlačimo na partnera, a ponekad danima ne kažemo ni jednu lepu reč drugoj strani. Bračni savetnici ističu da je ova poznata priča, zapravo, jedan od glavnih uzroka razvoda, pa bi možda trebalo da rasvetlimo naše postupke i način na koji se ophodimo prema osobi koju volimo.

To bismo mogli da uradimo koristeći revolucionarno pravilo pet minuta koje je nedavno uvela poznati američki bračni psiholog Belinda Vilijams. Njen genijalni trik koji spasava brakove je zapravo veoma jednostavan, a mnogi parovi ističu kako je spasao njihov brak.

Mali trenuci sreće

Radi se o uvežbavanju takozvanih mikro-momenata koji će staviti fokus na vašeg partnera i vašu vezu, a mi ih radimo potpuno nesvesno.

Na kraju, to su spontani, mali trenuci sreće koji mogu dugoročno promeniti čitav odnos – i romantičan i seksualni. Svakog dana posvetite barem jedan mikro-trenutak svom partneru – ali samo njemu, bez ometanja. Zagrlite jedno drugo, uhvatite se za ruke dok tonete u san, izrazite zahvalnost kad god vam se ukaže prilika, pogledajte se u oči i izrazite ljubav, ne propustite priliku da kažete svom partneru da dobro izgleda ili miriše.

Tako ćete brzo stvoriti svoju novu rutinu, bez koje će svakodnevica biti nezamisliva, a onda ćete shvatiti da je ljubav i dalje tu, samo je zaspala, objašnjava Vilijams. Štaviše, uvek pitajte partnera kako je bilo na poslu, šta ga je danas obradovalo, a šta rastužilo. Da li je imao neki sladak trenutak sa detetom i ima li nešto što bi želeo da podeli.

 
Komentari (0)
Loading