Ova pesma za prvi ples na svadbi donosi sreću: Teoriju je potvrdilo više od 5.000 ljudi

Olja Jelić Vesti 08.06.2023 17:56 0

Ovo je pesma za prvi bračni ples za koju se veruje da donosi sreću u braku

Ova pesma za prvi ples na svadbi donosi sreću: Teoriju je potvrdilo više od 5.000 ljudi

Shutterstock/Mlada

Za prvi ples mladenci uglavnom biraju pesmu koja za njih ima veliki značaj i određeno značenje.

Mladenci uglavnom za prvi ples biraju pesme koja za njih imaju posebno značenje i mesto u srcu, ali ta pesma ima puno veće značenje nego što većina misli, barem ako je suditi prema anketi koju je sproveo strani portal OnBuy.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adam Wing (@adamwingfilms)

 

Naime, rezultati ankete pokazali su da mladenci koji su za prvi ples odabrali određene pesme imaju srećne brakove, dok neke pesme, čini se, ne donose bračnu sreću i ti su se brakovi završili razvodom. Cilj ankete bio je upravo to – otkriti postoji li povezanost između stope razvoda i pesama koje su mladenci birali za prvi ples.

Pitali su 5544 osobe širom sveta koju su pesmu izabrali i koji im je trenutni bračni status. Zatim su napravili listu 25 najčešće biranih pesama i napravili pripadajuću računicu za bračne statuse.

Dobijeni podaci pokazali su da je najpopularnija pesma za prvi ples „Can’t Help Falling In Love“ Elvisa Prislija s 10,48 posto glasova. Anketa je takođe otkrila da je pesma koja najčešće donosi sreću u braku „Can You Feel The Love Tonight“ Eltona Džona – 77 posto onih koji su je izabrali ostalo je u braku.

 

 

Uopšteno, veće su šanse da će par ostati u braku ako prvi ples otpleše uz neku Diznijevu pesmu, s više od 70 posto anketiranih parova koji su i dalje zajedno. Pesme koje su donele bračnu sreću takođe su „Isn’t She Lovely“ Stivija Vondera i „The Way You Look Tonight“ Frenka Sinatre, prenosi Zadovoljna.hr.

Pesma koja je pak završila s najviše razvoda je „Little Things“ grupe One Direction – 75 posto parova koji su izabrali tu pesmu razvelo se. Na nepopularnoj listi nakon One Directiona slede „I’m Yours“ Jasona Mraza i „Chasing Cars“ grupe "Snow Patrol".

 

Komentari (0)
Loading