Mislila je da ima kamen u bubregu: Zbog bolova su je HITNO primili u bolnicu, a onda je usledila opšta histerija

Vesti 05.04.2023 14:40 0

Iako je 18-godišnja devojka mislila da ima infekciju kamena u bubregu, ispostavilo se da je trudna i da je počela porođaj.

Mislila je da ima kamen u bubregu: Zbog bolova su je HITNO primili u bolnicu, a onda je usledila opšta histerija

Printscreen/Facebook

Kada se Brijana Blanton probudila sa bolom, otišla je u bolnicu misleći da ima kamen u bubregu. Ali ubrzo je otkriveno da je 18-godišnjakinja zapravo trudna.

Ova devojka iz Južne Karoline, SAD, nije imala pojma da je trudna sve dok joj lekari nisu rekli da je proširena za 5 cm. Nije se ugojila tokom trudnoće i imala je redovne menstruacije. Ona je rekla da je prethodno leto provela družeći se sa prijateljima, plivajući i jašući konje i da joj nije palo na pamet da je možda trudna, prenosi Metro.

Srećom, njena ćerka Oukli Alin, koja sada ima šest meseci, rođena je bezbedno i svakim danom napreduje. Brijana je rekla: „Provela sam celo leto ne znajući da sam trudna. Nosila sam bikinije i majice, ali nikada se nisam ugojila niti sam imala neke druge simptome. Čak sam i dalje dobijala redovne menstruacije. Bila sam tako nepripremljena za dete. Nisam imala pelene, nisam imala krevetac, nisam imala odeću. Nisam imala ništa. Međutim, na sreću, cela moja porodica, prijatelji i crkvena porodica okupili su se oko mene da podrže mene i moju novu bebu.

Brijana nije imala simptome trudnoće sve dok se jedne noći nije probudila u 4 sata ujutro sa bolom u rebrima. Kada se probudila, osećala se kao da mora u toalet, ali je samo zaspala jer nije htela da ustane: „Deset minuta kasnije ponovo sam se probudila, ali ovog puta su bolovi bili izuzetno čudni. Ovo joj se nikada ranije nije desilo. Ispostavilo se da joj je pukao vodenjak.

 

 

- Bolovi su se pojačali i u rebrima, pa sam odlučila da probudim mamu jer nisam znala šta se dešava. Sumnjajući na kamen u bubregu, Brijanina mama ju je odvela u bolnicu. „Kada smo stigli, mama mi je objasnila šta se dešava jer sam na svaka tri do četiri minuta osećala bol u donjem delu stomaka, što se očigledno pokazalo kao porođaj. Medicinska sestra je tada pitala da li može da proveri trudove i ja sam pristala. Čak sam i sama uradila test na trudnoću mesec dana ranije jer sam se razbolela nakon što sam nešto pojela. Mama je htela da uradim test, ali je bio negativan - dodaje novopečena majka.

Nakon što je medicinska sestra pregledala Brijanu, potvrdila je da sam trudna: „Nikada neću zaboraviti izraz njenog lica kada mi je rekla da misli da sam raširena za 8 cm. Usta su mi udarila o pod. Nisam mogla ni da zaplačem. Bio sam u totalnom šoku. Nisam imala vremena da se fizički ili psihički pripremim za porođaj, pa sam bila potpuno prestravljena. Potom su me odveli na porođaj, gde su mi potvrdili da sam zapravo dilatirana 5 cm i da je beba na putu. Dobila sam epiduralnu, ali pre nego što je počela da radi, beba je stigla'. 

Brijana je rodila zdravu devojčicu, ali joj je bilo neverovatno da je mala bila teža od tri kilograma: „Nemam pojma kako sam nosila bebu od 3 kg u sebi. Uvek sam bila tako mršav. Kada sam se posle porođaja konačno smirila, mama me je pitala kako ću je zvati. Provela sam 45 minuta razmišljajući o tome pre nego što sam smislio ime Oakli'.

BONUS VIDEO


 

 

Komentari (0)
Loading