DOSTA NEKULTURE! Volim decu, ali klinci moje sestre su NEMOGUĆI i zato sam uradila OVO, a sestra kaže da sam SEBIČNA

J.V. Vesti 25.03.2022 16:28 0

Jedan post na Redditu izazvao je lavinu komentara kada se devojka požalila na sestru svoje rođene sestre za koju kaže da su nevaspitana.

DOSTA NEKULTURE! Volim decu, ali klinci moje sestre su NEMOGUĆI i zato sam uradila OVO, a sestra kaže da sam SEBIČNA

Shutterstock

Za tetke se obično kaže da su kao mame samo još blaže i draže. No, ova tetka iako voli svoju sestru kao i sestriće nije mogla a da se ne osvrne na neprijatnu situaciju koja se uporno javljala, a za sve to krivi upravo - loše vaspitanje i nepostavljanje granica.

„Kako sam nasledila porodičnu kuću koja je nekada pripadala mojim roditeljima, zbog dosta prostora upravo se kod mene održavaju brojna porodična okupljanja, veselja, rođendani. Često mi u posetu dolazi sestra sa svojom decom koja su potpuno van kontrole i nedisciplinovana. Moja sestra jednostavno nije tip osobe koja može da bude autoritet svojoj deci i nauči ih da granice postoje i da se ne smeju prelaziti. Ona im sve dozvoljava, a njihove dve prethodne posete dovele su do kulminacije."

"Nemam ništa protiv dečje igre i da se svako posluži sladoledom, ali sestrina deca ne uzmu po jedan, već po pet sladoleda i još ponesu sa sobom da nose svojoj kući. Uz sve naprave ogroman nered u kući i sve ostave za sobom, dok sestra ne reaguje uopšte. Nikada nisam razgovarala sa sestrom o ovom problemu jer sam svesna da to ne bi bilo produktivno već da bi se naljutila na mene i okrenula leđa. Njeno mišljenje je da sve radi kako treba i da se kompletno vaspitavanje dece zapravo zasniva na njihovoj potpunoj slobodi. Zbog toga sam tokom njihove sledeće posete stavila katanac na frižider i nastavila da gledam svoja posla.

Kada su klinici došli do mene da se požale da ne mogu da uzmu sladolede jer je frižider zaključan, jednostavno sam odgovorila da znam. Deca su otišla da se žale svojoj majci, na šta je moja sestra odmah reagovala i došla da mi kaže da je frižider zaključan i da deca ne mogu da se posluže. Rekla mi je da ga otključam, ali sam odbila i objasnila svoj stav."

"Baš kao što sam i pretpostavila, sestra se naljutila na mene i stala u odbranu svoje dece smatrajući da sam ja sebična i bezobrana, zatim se pokupila i otišla sa decom svojoj kući."

"Da li mislite da sam zaista bezobrazno postupila?", pitala je devojka na forumu kako bi se posavetovala sa ostalim korisnicima Reddita.

Post je postao vrlo popularan, a mnogi korisnici složili su se da sestra devojke u stvari nije razumela da suština problema nije u sladoledu, već u granicama tj. u ponašanju njene dece.

Jedna korisnica podelila je svoje iskustvo iz detinjstva ističući da se tada dobro znao red.

"Kad sam bila mala i ja sam stalno uzimala kolačiće kod svog ujaka sve dok nisu počeli da sklanjaju slatkiše od mene. Požalila sam se tati, a on mi je strogo odbrusio da ne smem da se ponašam tako kad sam u gostima i da neki red mora da se poštuje. Deci su i te kako potrebne granice, a previše slobode im može biti medveđa usluga, tvoja sestra zaista ima problem", napisala je jedna korisnica ispod posta.

Komentari (0)
Loading