Ako imate ovakve osobine, možda i nista dobar PRIJATELJ kao što mislite

Naj žena Vesti 13.10.2021 12:35 0

S prijateljstvom je teže nego s ljubavlju. Obično razmišljamo o tome šta očekujemo od našeg prijatelja ili partnera, ali da li ste se zapitali da li ste dobra osoba u ovoj prijateljskoj vezi? Pročitajte o nekoliko stvari koje bi vas mogle navesti na razmišljanje

Ako imate ovakve osobine, možda i nista dobar PRIJATELJ kao što mislite

Shutterstock

Prijateljstvo sa velikim P.

Pravi prijatelj je blago - to zna svako kome je ikada bila potrebna podrška. Ne samo u teškim situacijama, već i svakodnevno. Prijatelji čuvaju naše najdublje tajne, znaju nasumične činjenice o nama i čitaju nas kao knjigu, bolje nego mi sami.

Svađe, drame i male nesuglasice navode nas na pitanje da li ulaganje u naše prijateljstvo i dalje ima smisla. Međutim, greška nije uvek u drugoj osobi, jer ... može se ispostaviti da smo mi taj koji uništava ovaj odnos. Ups, ovo saznanje bi moglo da boli,a li proverite - zar ne vidite ova tri znaka trovanja vašeg prijateljstva?

Tretirajte osobu kao sebe

Neosporno, jedna od najlepših stvari koje su deo prijateljskog odnosa je znati da imamo osobu koja nas podržava, ali nemojte to mešati sa oslanjanjem na nekoga i preopterećenjem tako da ne može da diše!

Svako od nas ima probleme i treba razgovarati o njima sa svojim najmilijima, ali nas oni neće uvek izvući iz najgorih situacija. Posebno kada vam daju rešenja koja slušate, ali ne čujete.

Nije vredno rizika da se prijatelj na kraju okrene i ode. Pružite im informacije o bitnim stvarima u vašem životu. Komunikacija je važna kao i u vezi. 

Ne držite reč

Ovo je jedna od najgorih karakteristika. Znamo da nije uvek lako ispuniti obećanja, ali da biste održali zdrav, srećan prijateljski odnos, morate se potruditi! Kad nekome bitnom u vašem životu kažete da ćete biti na njihovoj večeri poezije ili da ćete doći da navijajte za njih u prvom redu! A ako znate da nećete moći da se pojavite u to vreme, recite to unapred. Niko ne voli da se oseća razočarano.

Ovo se takođe odnosi na situacije u kojima zajedno planirate stvari. Izlazak na kafu, u bioskop ili možda čak i na odmor? Ako to sebi ne možete priuštiti finansijski, uvek možete smisliti nešto drugo, ali preporuka je da budite iskreni u vezi toga i nemojte tražiti nova opravdanja, inače mogli biste da završite u prijateljskoj katastrofi.

"Upravo sam mu rekla"

Vrlo često se dešava da vam prijatelj kaže nešto što nikome nije rekao. Možda će vas upozoriti rečima "neka ovo ostane među nama" , ali to se podrazumeva. Napravite siguran prostor za deljenje stvari. Takođe ne biste želeli da drugim devojkama pomene probleme vašeg dečka np.

Pa, kad smo već kod dečaka ... on nije izuzetak! "Upravo sam mu rekla" nije argument. Tvoj dečko ne mora da zna sve, kao što ni tvoj prijatelj ne mora da zna sve tajne tvog dečka. Ne otkrivajte tajne svojih prijatelja ili svog partnera. Sačuvajte za sebe to što su vam poverili jer sigurno ni vi ne biste voleli da vašu neku najdublju tajnu vaš prijatelj "rastrubi" svima.

Budite oprezni! Postanite bolji jer ovo prijateljstvo možda neće dugo trajati ...

Komentari (0)
Loading