Dečaka napala TRI MORSKA PSA: Sestra ga je spasila SIGURNE smrti, a evo kako joj to pošlo za rukom

Vesti 09.08.2022 14:45 0

Prestravljenog dječaka, tokom izleta koji je koštao 200 funti po osobi, spasila je njegova 12-godišnja sestra koja je uspela da ga odvuče na sigurno

Dečaka napala TRI MORSKA PSA: Sestra  ga je spasila SIGURNE smrti, a evo kako joj to pošlo za rukom

Shutterstock/Twitter

Finli Dauner (8) iz Velike Britanije, koji je prošle nedelje bio na odmoru na Bahamima, posetio je sa porodicom Kompas Kej, zaštićenu luku u kojoj možete da plivate sa ajkulama. Ali zabavu je ubrzo prekinuo vrisak – dok je bio u bazenu napale su ga najmanje tri ajkule, a posledice su bile stravične – osmogodišnji školarac je ostao sa komadima mesa koji su visili sa obe njegove noge.

Prestravljenog dečaka je njegova 12-godišnja sestra uspela da uhvati i odvuče na sigurno

Njihov otac, 44-godišnji Majkl, bukirao je luksuzno letovanje sa svoje troje dece, Finlijem (8), Lily (9) i Emiili (12), a paket je uključivao i izlet na pet otoka.

Rekao da su deca videla morske pse kako plivaju u obližnjoj laguni pored gomile ljudi, ali nisu bili svesni da su im turisti, pre nego li su otišli, bacali ostatke hrane.

- Odjednom sam čuo prestravljeni vrisak i video morske pse kako kruže oko Finlija”, rekao je Dauner za The Sun.

“Bilo je toliko krvi. Komadići njegove noge visilii su. Moj sin je mogao da bude mrtav.”

Nakon što ga je iz vode izvukla sestra dečak je prevezen u najbližu bolnicu.

Porodica se vratila kući u Kettering nakon što je otac platio let 2000 funti kako bi odvezao Finlija u Nassau, glavni grad Bahama, na tročasovnu operaciju.

Kaže kako je besan jer su mu turistički vodiči rekli da su morski psi sigurni iprkos tome što Finli sada mora da koristi invalidska kolica dok mu se rane na nozi oporavljaju.

Međutim, operater Exuma Escapes, rekao je da je porodica otišla bez vodiča u lagunu koja se ne koristi u njihovoj turi.

Na njihovoj web stranici piše da su morski psi dadilje u Compass Cayu ‘u početku bili dovođeni kao kućni ljubimci, međutim, nakon što su stekli popularnost, marina Compass Cay pretvorila se u utočište.‘

“Morski psi su glatki na dodir dok plivaju i trljaju se o vaše noge. Smeđe su boje i obično im ne smeta blizina drugih morskih pasa i ljudi.”

Inače, oko metar i pol dugačak morski pas dadilja u pravilu ne napada, osim ako nije isprovociran.

Komentari (0)
Loading