"SVEKRVA mi nije verovala da DETE ima ALERGIJE": Zbog onog što je URADILA, beba je odmah završila u BOLNICI, a baka je više NEĆE videti

Vesti 15.06.2022 15:40 0

Odgajanje dece u blizini baka i deka ima toliko prednosti, ali vrlo često i mana.

svekrva

Shutterstock

Iako mogu da vam pomognu i uskoče da čuvaju dete kada imate neke obaveze, ili samo želite da predahnete, nekada morate voditi računa šta im daju da jedu jer njima je najbitnije da 'dete nije gladno'. Posebne probleme imaju rositelji čija deca imaju alergije.

Jedna mama je na Redditu ispričala svoje iskustvo, a to je definitivno ono čega se svaki roditelj malih alergičara pribojava.

Njena ćerka je alergična na kikiriki i jaja, a ne može da jede ni mlečne proizvode, ni bananu. Zbog toga je nikada ne ostavljaju samu, posebno kada treba nešto da jede, ali je jednog dana zamolila svekrvu da je pričuva dok legne jer je imala užasnu glavobolju.

Kako njena svekrva nikad nije verovala da beba ima alergije, napravila je situaciju koja je mogla da bude kobna.

"20 minuta nakon što sam legla, svekrva me probudila i počela da viče da nešto nije u redu sa bebom. Trčala sam u sobu kod moje ćerke, a ona je dahtala i usne su joj bile plave. Vrištala sam na svekrvu da pozove Hitnu pomoć, a kada je moja ćerka duboko udahnula primetila sam da miriše na bananu", rekla je mama, a onda dodala:

"Hitna pomoć je brzo stigla, dali su mojoj ćerki lekove kako bi mogla da uspostavi normalno disanje. Rekla sam jednoj bolničarki da je svekrva nešto dala mojoj bebi da jede. Pronašli smo deo kolačića na podu. Kasnije sam se suočila sa svekrvom i ona je priznala da je mojoj ćerki dala kolačić od banane sa puterom od kikirikija, ali da nije znala da će joj to naškoditi."

Njenu devojčicu su odveli u bolnicu, a svekrva je pozvala bebinog oca i objasnila da je samo želela da pokuša da dokaže da beba nema alergiju. Tada je priznala da je pravila kolačiće sa alergenima više od godinu dana.

"Ona peče velike količine kolača i zamrzne ih. Jedan stavlja u svoju tašnu svaki put put kada nas vidi, za slučaj da dobije priliku da ga da bebi. Trenutno sam potpuno uništena, nisam ni slutila da može da iskoristi situaciju kada ja ležim zbog glavobolje", rekla je zabrinuta mama.

Prijavila je svekrvu policiji i izrečena joj je zabrana prilaska, ali je porodica bila primorana da se odseli nakon što je svekrva nastavila da krši pravila pokušavajući da vidi svoju unuku.

Njena priča izazvala je brojne komentare, a sudeći po rečima drugih ljudi, problemi sa alergijama i bakama i dekama nisu retkost.

"Ovo se dešava često sa bakama i dekama i alergenima. Ne mogu da izbrojim koliko sam puta čuo da se to dogodilo", napiso je jedan korisnik ovog foruma, dok je drugi dodao:

"Ne mogu da poverujem da postoje ljudi koji se trude da testiraju da li je neko alergičan na nešto ili nije. Kakve koristi ova svekrva ima od toga da misli da neko laže da je njegovo dete alergično na kikiriki, jaje ili mleko?"

NajŽena.rs je od sada i na Viberu, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading