Tinejdžer prodao BUBREG da bi kupio AJFON: Rekao je da nikome nisu potrebna DVA, a evo šta mu se dogodilo!

Vesti 05.04.2022 19:13 0

"Zašto mi treba drugi bubreg? Jedan je dovoljan", rekao je Vang Šangkun

Tinejdžer prodao BUBREG  da bi kupio AJFON: Rekao je da nikome nisu potrebna DVA, a evo šta mu se dogodilo!

Shutterstock

Još 2011. godine, kineski tinejdžer je prodao jeda bubreg kako bi mogao da kupi najnoviji Apple uređaj. Tada 17-godišnji Vang Šangkun prodao ga je na crnom tržištu za 3.273 američkih dolara pre nego što je novac iskoristio za kupovinu "iPada 2" i "iPhonea 4". „Zašto mi treba drugi bubreg?" rekao je Vang tada, prema pisanju "The Epoch Times". "Jedan je dovoljan."

Tragično, 27-godišnjak je sada vezan za aparat za dijalizu i verovatno će doživotno ostati prikovan za krevet nakon što pati od nedostatka bubrega. Ubrzo nakon što je prodao desni bubreg, Vang – koji dolazi iz provincije Anhui – rekao je za "China Netvork Television" da je želeo da kupi iPad 2, ali nije imao dovoljno novca. Agenta ya organe je prona[ao na Internetu. Ubrzo nakon toga, Vang je podvrgnut ilegalnoj operaciji u centralnoj provinciji Hunan kako bi mu uklonili desni bubreg i isporučili nepoznatom primaocu. Tek kada se vratio kući sa svojim skupim novim Apple uređajima, njegova majka je postala sumnjičava i primorala ga da prizna. Devet osoba umešanih u operaciju je uhapšeno, a petoro je od tada optuženo za namerno ranjavanje i trgovinu organima.

U roku od nekoliko meseci, Vang je razvio infekciju u svom preostalom bubregu — zahvaljujući nehigijenskom tretmanu u toku operacije i nedostatku postoperativne nege za koju se smatralo da je uzrok. Na kraju je pretrpeo otkaz organa. Sada je njegovo stanje toliko teško da je prikovan za krevet i zahteva svakodnevnu dijalizu da bi se njegova krv očistila od toksina koje njegov preostali bubreg više ne može da podnese. 

Kina je zabranila trgovinu ljudskim organima 2007. godine, ali jaz između broja ljudi kojima je potrebna transplantacija i broja donatora hranio je ogromno crno tržište.

 
Komentari (0)
Loading