Unošenje badnjaka u kuću je sastavni deo tradicije najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Iako danas ima da se kupi na svakom ćošku pred ovaj veliki praznik, mnogi i dalje poštuju tradiciju i odlaze u šumu da iseku svoj badnjak.
Ovaj veseli običaj obavljaju većinom muškarci – na Badnji dan ustaju pre svitanja i odlaze u obližnju šumu, gde seku granu hrasta – badnjak.
Ali, znate li šta treba da uradite sa badnjakom nakon što prođe treći dan Božića?
Badnjak treba zapaliti i ostaviti da izgori u šporetu u kući. Vatra koja se pojavljuje kada se Badnjak spaljuje donosi plodnost i pomaže svim ukućanima, ali je ne treba raspirivati duvanjem, već pustiti da sama plamti.
Takođe, trebalo bi sačuvati malo pepela od badnjaka koji se sagoreo i čuvati u posebnom mestu u kući, pa zato Badnjak treba zapaliti u čistoj peći.
U mnogim mestima veruje se da je pepeo od badnjaka izuzetno lekovit, pa se pije pomešan sa vodom protiv glavobolje.