Preminula najstarija amerikanka, iza sebe ostavila 5 tajni dugog života: 3 stvari su joj posebni pomogle da doživi 115. godinu, u Srbiji ovoga nema?

Nedeljko Tišanović Vesti 27.10.2024 19:06 0

Stil života bio je poseban...

Shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A

Shutterstock/PeopleImages.com - Yuri A

Elizabet Frensis, najstarija Amerikanka, preminula je 22. oktobra 2024. godine u 115. godini života u svojoj porodičnoj kući, pod negom svoje 95-godišnje ćerke Doroti i 69-godišnje unuke Etel.

Proslavila je svoj 115. rođendan 25. jula 2024. okružena porodicom. Elizabet je nasledila titulu najstarije žive Amerikanke od Edit Čekareli, koja je preminula u februaru iste godine. Iako je na kraju života imala problema sa pamćenjem i nije mogla da ustane, prepoznavala je svoju porodicu.

Elizabet je delila svoje tajne dugovečnosti, koje uključuju:

Društvene veze: Volela je ljude i često je organizovala obroke za svoju porodicu, što je doprinosilo njenoj sreći i dugovečnosti.

Zdrava ishrana: Imala je malu baštu u kojoj je uzgajala povrće i pripremala domaća jela. Njena omiljena jela uključivala su piletinu i pirinač sa bamijom.

Aktivnost i zdrave navike: Nikada nije konzumirala alkohol niti pušila, a redovno je šetala.

Svrha u životu: Bila je član Baptističke crkve od 1939. godine i verovala je u bolju budućnost, što je povezano sa dugovečnošću.

Radna etika: Radila je 20 godina u kafeteriji lokalne TV stanice i bila je vredna, čak i u penziji, što je doprinosilo njenoj mentalnoj oštrini.

Elizabet Frensis ostavila je iza sebe inspirativan primer života ispunjenog ljubavlju, zdravim navikama i svrhom.


Bonus video: 

@najzena.rs Budimirka (80) iz Kladova, bolje barata volanom nego varjačom! #najžena #žena #viralvideos #viral #fyp #fypシ゚ #foryoupage #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading