Kako Seka nagrađuje Jakova i Jovana? Njeni sinovi žele samo jedno, a nisu ni igračke, ni pare, ni skupe patike

Nedeljko Tišanović Vesti 28.10.2024 23:00 0

Tema roditeljstva jedna je od trenutno najuokvirenijih u našem društvu.

Dejan Briza

Dejan Briza

Danas zahvaljujući progesu društva svaki roditelj ima svoju metodu vaspitanja koju koristi i koja im služi, ali smo svedoci smo i novih pojmova koji se uvode kada bi se kritikovao neki postupak koji je drugačiji od onog na koji smo navikli. Npr. često se provlači pojam "nemajka" kojim se nazivaju one mame koje ne pimenjuju one metode za koje drugi smatraju da su jedine ispravne. 

 

 

Kako je ova tema jedna od vodećih u našem društvu redakcija portala Naj žena ugostila je Seku Aleksić sa kojom smo razgovarali upravo na temu roditeljstva. Ona je jedna od javnih ličnosti koja javno govori o načinima vasitanja svoje dece i o tome koliko njen suprug Veljko Piljikić učestvuje u tome. 

Dejan Briza

Dejan Briza

 

 

Na društvenim mrežama možemo videti da često ume i biti iskritikovana zbog nekih oblika vaspitanja, ali dokle god njena deca odrastaju u fine i kulturne dečake nema mesta za diskusiju. 

Odmah se dotakla toga na koji način je nju vaspitavala njena majka i šta joj je uvek govorila.

Moja mama je meni uvek govorila, videćeš kada ti budeš dobila svoju decu, a to je značilo i pozitivno i negativno. Negativno, naravno, kad ne slušam, a pozitivno je sve ono što se lepo dešava. Nema tu nikakvog saveta. Ja sam samo slušala ono što je moja mama kroz svoj život radila i kako se borila da njena porodica izađe na pravi put, tačnije deca i ja sledim taj njen, da kažem, korak. Ne postoji ni jedan savet konkretan, ali eto npr. ono što bih ja volela je da moja deca usvoje i da se drže toga, jeste da ljude delimo samo na dobre i loše — počinje Seka. 

Kao što je i poznato, ona je u većoj meri proces vaspitanja prepustila Veljku, jer kako kaže ona je vrlo popustljiva, što smatra da je ponekad pogrešno.

Antonio Ahel/ATAImages

Antonio Ahel/ATAImages

 

 

 Ja se nikada preterano ne mešam, jer ja popuštam, a to nije dobro za decu. On zaista vodi tu priču, on fenomenalno vaspitava decu, oni ga slušaju, oni uvažavaju sve to. Ja sam tu da mazim, da zamolim tatu da nekad popusti, pa se s njim i posvađam ako neće da popusti. Verujte mi, mnogo bolje funkcioniše to što tata kaže "Ne može!" i to je tako. Ja kažem dva puta "Ne može!", treći put "Pa 'ajde!". Tako da je bolje ovo što on radi.

Upravo zbog te njene popustljivosti se često ume sporečkati sa suprugom.

 

 

—  Sporačkamo se samo zato što kad Veljko nije tu, ja dopustim nešto što on ne dopušta. I samo zbog toga. Mislim, nije to "samo", to je ozbiljna stvar. Ali ja sam nekako kao dete odrastala veoma teško i valjda pokušavam to da nadomestim kroz svoju decu. Onda sam shvatila da to nije dobro, pa sam se povukla u tom smislu i rekla sam Veljku - "Ajde molim te, ti to znaš bolje od mene", ali to nije sramota i treba to da uradite. Kada osećate žene, muškarci, kako god, da vi niste autoritet, prepustite onome drugom, ako on jeste — kaže pevačica. 

 

Aleksićeva je ispričala i da je ponosna na svoje sinove jer su u poslušni, pametni. Kako kaže, jesu nemirni kao i svi drugi su dečaci i devojčice, ali da ne postoji ništa što je toliko može iznervirati da bi mogla to da izdvoji.

Ali ono što je posebno zanimljivo jeste to da svoje dečake ne nagrađuje samo igračkama, već nekim drugim nematerijalnim stvarima, a šta je to možete videti u našem TikTok videu:

 

 

 

Bonus video: 

 

@najzena.rs Koliko koštaju čizme koje Karleuša ne skida u poslednje vreme? #najžena #žena #fyp #fypシ゚ #viral #viraltiktok #foryoupage #karleusa ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading