Ćerki sam dala snažno i poetično ime, a moja porodica kaže da sam je "proklela": Sad sam očajna, da li su u pravu?

Vesti 23.10.2024 15:49 0

Vaša beba, vaše pravo je da odaberete ime, ali to ne znači da svi drugi moraju da ga odobre.

beba

Shutterstock

Svi imaju različite ukuse kada je reč o imenima za bebe. Ako volite jedinstvena imena, možda vam se neće dopasti kada drugi daju svojoj deci tradicionalna imena, i obrnuto. Iako nije neophodno da vam se dopadne ime koje je drugi roditelj odabrao za svoje dete, treba da poštujete njihov izbor – jer niko ne voli da ga osuđuju zbog roditeljskih odluka.

Jedna majka je ostala slomljena nakon što je dočekala svoju bebu, jer joj je porodica rekla da je "proklela" ćerku zbog neobičnog imena koje joj je dala. Majka tvrdi da je ime koje je izabrala "poetično, snažno i jedinstveno," ali njena porodica ima drugačije mišljenje.

U objavi na Redditu, majka je otkrila da je svoju ćerku nazvala "Nyxiryn," što bi trebalo da se izgovara kao spoj imena Nyx i Erin (Niks-erin). Rekla je da je ime kombinacija Nyx, grčke boginje noći, i Irina, što znači "mir" na grčkom.

Rekla je svojoj porodici ime koje je izabrala nekoliko nedelja pre nego što se njena ćerka rodila, i reakcije su bile "pomešane." Njena majka je rekla da je ime "preteško za izgovor," dok je njena snajajednostavno rekla da je "zanimljivo." Ali stvari su se promenile kada je rekla svojoj široj porodici ime na porodičnoj večeri.

Majka je napisala: "Moja tetka, koja nikada ne zadržava svoje mišljenje za sebe, pitala me kako smo nazvali našu ćerku. Kada sam joj rekla, odmah je prasnula u smeh, potpuno se kikotajući. Bila sam zatečena i pitala je šta je toliko smešno, a ona je rekla: 'Ozbiljno si dala svom detetu to ime? Jadno dete. Praktično si je proklela tim imenom.'

"Pokušala sam da ostanem smirena i pitala šta pod tim misli, a ona je počela tiradu o tome kako je Nyxiryn 'izmišljeno, čudno ime' koje će samo otežati život mojoj ćerki. Rekla je da će je zadirkivati u školi, da niko nikada neće znati kako da ga pravilno izgovori, i da smo  se "previše trudili" da budemo jedinstveni. Čak me je nazvala sebičnom jer sam joj dala takvo ime i rekla da je osuđujem na život pun frustracija."

Majka je "odgovorila" svojoj tetki, rekavši da treba da "poštuje" ime koje je dala svojoj ćerki, bez omalovažavanja. Međutim, sada je počela da "preispituje" ime, jer se brine da bi tetka mogla biti u pravu.

Komentatori na objavi bili su iskreni prema majci, jer su joj mnogi rekli da, iako je tetka mogla "bolje to ida sroči," ono što je pokušala da kaže je tačno. Neki su čak rekli da "Nyxiryn" zvuči kao "lek."

A šta vi mislite?

Komentari (0)
Loading