Pet jakni koje su hit jesenje sezone: Ženstvene, praktične i moderne, da u svakoj prilici budete primećene

Slobodanka Ćorić Vesti 03.09.2024 18:40 0

Stiže nam 5 novih trendova kada su u pitanju jesenje jakne i neki su od njih krajnje neočekivani

Pet jakni koje su hit jesenje sezone: Ženstvene, praktične i moderne, da u svakoj prilici budete primećene

Shutterstock

Ako postoji neka klasika među jaknama, to su, barem u proteklim sezonama, bili trenč kaput, kožna jakna i preveliki blejzer. Iako su ove jakne za jesen neprolazne i sigurno ćemo ih gledati i u sezoni 2024. godine, napokon je došlo vreme da malo promenimo jesenji izgled i unesemo diverzifikaciju. Stiže nam 5 novih trendova kada su u pitanju jesenje jakne i neki su od njih krajnje neočekivani.

Kakve su najmodernije jakne za jesen 2024?

Piste za sezonu jesen/zima 2024. dale su nam pregled stilova kaputa i jakni koji će se nositi u mesecima pred nama. Ako počnemo da analiziramo revije, od Jil Sandera do Chanela, postaje jasno da jesenje jakne stižu u pet osnovnih oblika:

  • teksas jakne
  • jakne sa leopard printom
  • prsluci
  • blejzeri u svetlim bojama
  • pelerine i pončo

Najmodernije jakne za jesen 2024:

Teksas jakne i mantili

Denim jakna doživljava zasluženu renesansu. Bilo da se igrate sa basic komadima odeće, nosite total denim autfite, ili samo tražite ležernu jaknu uz svoje mokasine – denim jakna je odličan izbor. Predimenzionirane, strukirane, mantil jakne ili krop, stilisti su vam zaista ostavili širok izbor. Ipak, naš predlog je teksas bomber – to je model koji biraju zvezde ulične mode ove godine.

Jakne sa leopard printom

Ako vas je oduševio povratak animal printova, tačnije leopard dezena, početkom 2024. godine, stiže još jedna dobra vest – leopardove tačkice će biti još prisutnije! Ovaj print se pojavio na jaknama i kaputima na istaknutim pistama kao što su Christian Dior i Balenciaga. Ako želite još smeliji izgled – dodajte odgovarajuću torbu ili šešir sa leopard printom.

Najmodernije jakne za jesen 2024. su – prsluci

U jesen 2024. prsluk postaje glavna odeća. Prošiveni, pačvork, sa dezenom, kožni, radnički, klasični… E, to je već vaš lični izbor. Funkcionalnost i svestranost prsluka vratila ih je u centar jesenje mode. Nosite ih umesto majice u toplijim danima, a preko nje kada temperatura padne.

Blejzeri jarkih boja

Svijetli blejzer nudi savršen sezonski kontrast inače prigušenim tonovima jeseni. Uparite jarko crveni, zeleni ili žuti blejzer sa neutralnom odećom kao što su farmerke i majica, midi haljina ili odeća za teretanu. Za dodatnu notu, vežite svoj blejzer neusklađenim kaišem, baš kao na Chanel pisti za 2024.

Pelerine i pončo su najveće osveženje jeseni

Nedelja mode u Njujorku stavila je u centar jesenjeg autfita ogrtač: pelerinu i pončo. Raspon stilova je prilično širok, od pletenih ogrtača i kaputa sa šalom, do ponča od tvida. Na glavnoj ulici ćete pronaći ogrtače i kabanice koje su praktične za jesenje vremenske prilike.

Komentari (0)
Loading