Do juče ste se rugali onima koji kupuju u kineskim radnjama, a sad pravite Temu haul: Ivana žestoko raskrinkala fenomen aplikacije koja je zaludela Srbe

Slobodanka Ćorić Vesti 29.08.2024 15:34 0

Najviše me iritira što su osobe koje sada snimaju hauls nekada bile upravo oni koji su zlostavljali decu zbog takvih stvari

kineska radnja

Shutterstock

Danas, mnogi influenseri s oduševljenjem prikazuju pakete koje su primili iz Kine putem aplikacije Temu. Ipak, u prošlosti je bilo potpuno neprihvatljivo kupovati i nositi kineske proizvode.

Ovaj kontrast u percepciji osvetlila je influenserka Ivana Pitarević na svom TikTok nalogu "pitarevic_ivana". Ona je podelila svoje mišljenje o Temuu, kineskom e-trgovinskom gigantu koji je osvojio srpsko tržište.

kineska radnja

Shutterstock

 

"Sećam se vremena kada bi dete koje je nosilo patike kupljene kod Kineza ili na buvljaku bilo izloženo ruganju i šikaniranju u školi. Takve patike, koje nisu kupljene u poznatim prodavnicama, bile su razlog za podsmeh. Deca su često skrivala te patike ili lagala da su kupljene u brendiranim radnjama. To je bio ogroman tabu, i mnogi su se ljutili na roditelje zbog toga," priča Ivana.

 

@pitarevic_ivana Pravite Temu haul a do juce ste zezali decu koja nemaju para i kupuju stvari kod kineza?? #srbija #fyp #zatebe ♬ original sound - Ivana

 

Danas, u eri konzumerizma, pojavila se aplikacija Temu koja je promenila stav prema kineskoj robi. "Sada vidimo da 'kul' devojke i momci masovno naručuju proizvode putem Temua. Zanima me kako smo stigli do toga da ono što je nekada bilo neprihvatljivo sada postane trendi i u trendu," kaže Ivana.

kineska radnja

Shutterstock

 

"Pre sam često čula komentare poput 'Izgleda kao da je kupljeno kod Kineza' za razne haljine. Kako smo došli do toga da to sada bude u trendu? Najviše me iritira što su osobe koje sada snimaju hauls nekada bile upravo oni koji su zlostavljali decu zbog takvih stvari," dodaje ona.

Ivana se pita: "Da li je sada sve u redu samo zato što je postalo popularno? Da li smo zaista napredovali i prihvatili da su ti proizvodi sada u trendu, iako sam sigurna da i danas neko dete nosi kineske patike i još uvek nije dobro prihvaćeno?"

 

Na kraju, Ivana je napisala u opisu snimka: "Pravite Temu haul, a pre ste se rugali deci koja kupuju stvari kod Kineza?"

 

 

 

Komentari (0)
Loading