Dlake više neće štrčati na sve strane: Evo kako da naelektrisanu kosu dovedete u red

Tatjana Badarević Vesti 23.08.2024 21:37 0

Imate problema sa statičkim elektricitetom u kosi? Vlasi vam beže i nikako ne možete sve dovesti na mesto? Proverite ove trikove poznatih frizera kako učinkovito rešiti problem.

kosa

Shutterstock

 

Naelektrisana kosa je sama po sebi frustrirajući problem. Vrhunski frizeri objašnjavaju zašto vam kosa postaje statična i kako zagladiti "pobegle" vlasi kose. 

- Električni naboji ne prolaze kroz vodu, tako da će atmosfera bez ikakve vlage rezultirati puno sa više statičkog elektriciteta - kaže frizer Miko Brank, suosnivač brenda za negu kose Miss Jessie's. 

Kako to sprečiti?

1. Koristite hidratantne šampone i regeneratore

- Budući da je suva kosa sklonija statičnom elektricitetu, hidratantni šamponi i regeneratori bitne su preventivne mere - kaže slavni frize. To je puno više od preskakanja sulfata koji u velikoj meri uklanja prirodna ulja s vlasišta i mogu učiniti pramenove lomljivim. Nabavite šampone koji su bogati prirodnim emolijensima, poput ulja i maslaca, te nežnim površinski aktivnim materijama.

2. Redovno koristite masku za kosu

Za dodatnu vlagu, posebno tokom suvih zimskih meseci, ključan je dubinski tretman. Ovo su kao obroci od tri sastojaka za vašu kosu,koji hrane kosu hranjivim uljima, maslacima i sastojcima bogatim proteinima. Koristite jednu od ovih hidratantnih maski za kosu barem jednom nedeljno (ili češće, zavisno od suvoće kose).

3. Rešite se plastičnih češljeva

- Metalni češljevi sprovode elektricitet, što pomaže u uklanjanju električnog elektriciteta iz kose, dok plastični češljevi povećavaju statičnost kose - kaže Fitzsimons. Dobri su i češljevi od drveta ili bambusa.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading