Želite TANAK STRUK i ČVRSTE GRUDI? Beogradski lekar savetuje šta morate da JEDETE, a šta NE

Vesti 11.08.2021 20:25 0

Poznato je da što je žena starija mora više da obraća pažnju na fizičku aktivnost, ali i na zdravu ishranu. Ipak, kako saznajemo postoje određene namirnice koje zaista pomažu da dođete do čvršćih grudi i fenomenalne linije!

Želite TANAK STRUK i ČVRSTE GRUDI? Beogradski lekar savetuje šta morate da JEDETE,  a šta NE

Pexels

Grudi se u mnogim kulturama smatraju za najženstvenije atribute i najlepši deo tela. Prema rečima prim. dr Petra Borovića, oblik, visina i sve ostalo upravo zavisi od elastičnosti vlakana u grudima.

- Ukoliko žena živi zdravo i redovno na svakodnevnom nivou konzumira dosta vode, svežeg voća i povrća, unosi kroz namirnice antioksidanse, a pritom je i fizički aktivna, svakako će se takav način života odraziti na kvalitet elastičnosti vlakana u grudima - objašnja dr Borović.

Prema njegovim rečima, ukoliko žena konzumira hranu sa slobodnim radikalima, unosi štetne materije u organizam, ali ne unosi dovoljno tečnosti, elastična vlakna se rastežu, deformišu pa tako dolazi do ubrzanog starenja celog organizma, pa i kože.

- Ubrzanom starenju svakako doprinose i cigarete, ali i izlaganje grudi sunčevim zracima što višestruku ubrzava starenje. Zbog toga, dojke na suncu bi trebalo da budu pokrivene, dok recimo genitalijama sunce nimalo ne smeta - ističe prim. dr Petar Borović.

Kako bismo usporili starenje, ali istovremeno i održali vitak struk, kako kaže dr Borović, neophodno je da unosimo dovoljne količine tečnosti, odnosno vode, 400 g i više svežeg voća i 200 g i više svežeg povrća.

- Za jedrinu ženskih grudi neopisivo je važan ananas, ali i ostalo voće koje sadrži antioksidanse. Salate su takođe vrlo preporučljive, ali umeso sirćeta radije začinite limunovim sokom - objašnjava naš sagovornik za "Naj Ženu".

 

Kako kaže, najnovija istraživanja ukazuju na izuzetnost spanaća koji ima povoljna dejstva na kožu, mišiće i potkožna tkiva.

Da li ste znali?

Konzumiranje vode pre jela, smanjuje želju za hranom. Ukoliko dnevno popijete bar 5-6 čaša vode sagorećete oko 300-400 kalorija!

- Spanać ima odličnu ulogu u održavanju ženske linije. Ako ne jede spanać bar jednom do dva puta nedeljno nijedna žena ne može biti potpuno zadovoljna svojim izgledom. Za ženske grudi pored obilnih salata, spanaća i ananasa, neophodno je kontuinirano unošenje vode. Svakako je najbolje ako se dan započne čašom vode sobne temperature, slobodno možete dodati i malo limuna, Tokom dana potrudite se da popijete po čašu vode pre obroka - naglašava Borović i dodaje da su frapantna istraživanja pokazala da neverovatnih 90 odsto Srba ne pije dovoljno vode.

Želite TANAK STRUK i ČVRSTE GRUDI? Beogradski lekar savetuje šta morate da JEDETE,  a šta NE

Pexels

 

 

Previše briga? Posla? Nervoze? Ili samo loše navike?

Svakako je na nama da osvestimo šta voda čini našem telu i da je konzumiramo što više.

- Nikako ne bi trebalo da čekate da vam organizam traži vodu. To znači da ste već dehidrirali. Trudite se da popijete bar 5-6 čaša vode tokom dana, a da li ste dovoljno pili tečnosti primetićete po svetlini urina - dodaje dr Borović.

Njegov savet je da žene vežbaju i bave se fizičkim aktivnostima u kojim god godinama bile jer će se to svakako povoljno odraziti na čitavo njihovo telo i metabolizam. Bilo da je u pitanju duža svakodnevna žetnja, plivanje ili fitnes bolje ćete se osećati i svakako mnogo bolje izgledati i biti zadovoljnije sobom.

A nakon napornog treninga, pojedite jedan ananas, valja se.

 

 

 

Komentari (0)
Loading