Srpkinje se otimaju za "jeftine" sandale koje smo nosile kao klinke: U prodavnicama postoje liste čekanja, idu kao alva

Jelena Vukelić Vesti 22.07.2024 12:38 0

U svetu ih nazivaju jelly shoes po istoimenoj firmi koju su Toni Alano i Nikola Gijon osnovali 1980. godine u Parizu, a koja ih je popularizovala kao udoban i siguran izbor obuće s kojom možete i da plivate u moru

cipele

Shutterstock

Gumene sandale na kopčanje koje su osamdesetih godina prošlog veka deca nosila na plažu – zavladale su ovoga leta svetskim centrima mode, a kako stvari stoje, ista situacija je i u Srbiji.

U svetu ih nazivaju jelly shoes po istoimenoj firmi koju su Toni Alano i Nikola Gijon osnovali 1980. godine u Parizu, a koja ih je popularizovala kao udoban i siguran izbor obuće s kojom možete i da plivate  u moru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMICA (@amicamagazine)

Jelly sandale originalno su bile napravljene od plastike i gume u velikom broju oblika i boja, a materijal je obično bio prožet svetlucavim sjajem.

Zahvaljujući letnjoj kolekciji brenda The Row za 2024. godinu i modelu Mara koje su sestre Olsen predstavile u Parizu krajem prošle godine – vratile su se u modu.

I pritom je važno da kažemo da se ne nose samo na plažu, već su postale i zvezda brojnih street style kombinacija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Paton (@emmapaton___)

Mara sandale bile su dostupne u četiri boje: beloj, lila, plavoj i crvenoj boji, a prodavale su se po ceni od 799 eura. I da – rasprodate su u trenu.

U svojoj kolekciji ima ih i oskarovka Dženifer Lorens koja je velika ljubiteljka netipičnih, udobnih i ravnih sandala za leto.

Nostalgične sandale za plažu oživele su i u kolekcijama drugih poznatih proizvođača obuće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Paton (@emmapaton___)

Sa njihovim izgledom i funkcijom eksperimentisala je i grčka dizajnerka Kristina Martini koja stoji iza brenda Ancient Greek Sandals, a mogu se pronaći u kolekcijama pristupačnijih brendova poput Manga.

Gumene sandale za plažu nose se na ulicama svetskih prestonica mode.

Komentari (0)
Loading