Frizura koja podmlađuje: Skinuće vam 10 godina s lica, lako se održava, a čak će i tanku kosu učiniti bujnom!

Vesti 21.07.2024 13:06 0

Frizura koja je hit ovog leta, pristaje svim damama, a veoma je praktična jer može da se nosi na više načina.

frizura

Shutterstock

Jedna od najmodernijih frizura za leto je inspirisana holivudskim ikonama, poput Merilin Monro i Rite Hejvort. To je barokni bob, za koji frizeri kažu da je trenutno najpopularnija frizura. I ne čudi što je tako, jer elegantno izgleda, lako se održava i podmlađuje bar 10 godina

Kako izgleda barokni bob?

To je jednostavna frizura, dužine do ramena, koja liči na nekadašnji paž, ali su krajevi stepenasto ošišani, što kosi daje volumen i omogućava da se naprave talasi, po želji. Inspirisana je frizurama kakve su nosile holivudske zvezde Merilin Monro i Rita Hejvort. Barokni bob odiše elegancijom i šarmom, i za razliku od prethodnih trendova, ima manje neurednu teksturu, puniji volumen i deluje ženstvenije. Odgovara različitim oblicima lica i teksturama kose, pa je pristupačan za sve dame.

frizura

Shutterstock

 

Kako postići ovaj stil?

Volumem ćete povećati pomoću hidratantnog spreja za volumen. Sušite kosu dok ne postane 90 posto suva i koristite fen i meku okruglu četku kako biste podigli kosu prema gore i stvorili maksimalan volumen. Završite tako što ćete glavu spustiti dole kako bi kosa pala naopako, pa je  nežno iščetkajte i naprskajte preparatom za volumen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Ako imate prirodno kovrdžavu kosu, preporučuje se korišćenje hidratantne kreme za kovrdže kako bi se definisali talasi. Zatim kosu osušite. Razdeljak možete nositi na sredini ili na stranu, a prebacivanje na stranu je jedan od najlakših načina za dodavanje volumena kosi.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading