Najbolje frizure za žene preko 50 godina: Daće vam svež i mladolik izgled, a biraju ih mnoge poznate dame

Vesti 15.07.2024 14:11 0

Izbor frizure je važan za celokupan izgled, a poznati frizer preporučuje one koje najbolje pristaju damama u zrelim godinama.

frizure

Shutterstock

Žene posle 50. godine ne moraju da se oproste od duge kose, ali treba da vode računa o izboru frizure. Jer, zaista postoje frizute koje mogu da vas podmlade, kao i one koje dodaju godine. Za svež i mladolik izgled, madridski frizer Migel Bling dao je nekoliko saveta za negu kose posle 50. godine i predloga za frizure.

frizure

Shutterstock

 

Nahranite vašu kosu

Frizer savetuje negu kose šamponima koji su hidratantni i jačaju kosu, hranljivim tretmanima, poput ulja i maski jer pomažu da se poboljša hidratacija i elastičnost kose. Kaže da je važno i šta žena jede. „Važno je održavati uravnoteženu ishranu bogatu vitaminima i mineralima, posebno onima koji su neophodni za zdravlje kose, kao što su biotin, cink i vitamini A i E“, kaže Migel.

frizure

Shutterstock

 

Frizure koje treba izbegavati u zrelim godinama

- Frizure bez volumena: to se odnosi na vrlo kratke rezove, bez gornjeg volumena jer to ističe izražajne bore

- Ravna duga kosa: dugi i ravni rezovi nisu dobri jer mogu učiniti da kosa izgleda tanko i beživotno

- Preterano kratki slojevi: frizure s prekratkim i brojnim slojevima mogu stvoriti neuredan efekat, što ne izgleda lepo i dodaje godine.

frizure

Shutterstock

 

Idealne frizure za dame u zrelim godinama

- Piksi frizura (eng. pixie) – duži su pramenovi u gornjem delu, pa kosi daju bujnost i lepršavost.

- Bob – svaka bob frizura je dobar izbor, a talasasti bob ili asimetrični, koji je duži spreda nego pozadi daje moderan i prefinjen izgled, omekšava crte lica i produžava vrat

Ako želite dugu kosu, poput Salme Hajek, Monike Beluči i Džulijan Mur, vodite računa o tome da je kosa pažljivo slojevito ošišana na dužinu do ispod ramena kako bi se postigao efekat volumena. 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading