Ovo je spas za masnu kosu: Jeftino sredstvo bolje deluje od šampona za suvo pranje, a evo o čemu je reč

Tatjana Badarević Vesti 24.06.2024 11:00 0

Tati Vestbruk, kada joj je kosa masna, pogotovo nakon vežbi, išprica micelarnu vodu na kosu.

kosa

Shutterstock

 

Kada vam je kosa masna, između pranja, možda ćete posegnuti za šamponom za suvo pranje. Ali, stručnjakinja za lepotu Tati Vestbruk (42) tvrdi da je to poslednja stvar koja vam treba te da je tajna tretiranja masne kose u jednom preparatu za negu kože, piše The Sun

Tati je na Jutjubu otkrila kako izvodi jeftin trik u nekoliko sekundi kako bi uklonila masnoću sa kose. Rekla je da to deluje puno bolje od šampona za suvo pranje kose.

 

 

Stručnjakinja je rekla da miceralna voda smanjuje masnoću. Ona koristi miceralnu vodu za mešovitu i masnu kožu sklonu nepravilnostima, koju drži u boci sa raspršivačem.

Kada joj je kosa masna, posebno nakon vežbanja, Tati poprska micelarnu vodu na kosu, a potom je osuši fenom kako bi izvukla masnoću.

"Deluje tako dobro da je zapanjujuće," rekla je.

Micelarna voda: spas za masnu kosu i lice

"Micelarna voda izjeda masnoću, nema taloga od šampona za suvo pranje kose, nema nereda. Vaša kosa će izgledati tako sveže da ćete pomisliti sa više nikad ne morate da je perete. Doslovno će pružiti elastičnost i svežinu vaše kose", otkrila je stručnjakinja.

Micelarna voda

Shutterstock

 

 

Micelarna voda je sredstvo za negu kože koje sadrži micele, male skupine molekula sastavljene od jedinstvene strukture dveju različitih delova - hidrofilne glave, koja privlači vodu i lipofilnog repa koji privlači ulje.

Kada se pomešaju u vodi, ti molekuli se slažu u micele te stvaraju male kuglaste strukture. Kada nanesete micelarnu vodu na masnu kosu, micele kreću u akciju.

Lipofilni repovi se vezuju za ulje, masnoću i nečistoće na temenu i kosi, dok hidrofilne glave obezbeđuju da micele ostanu da lebde u vodi. Ovo dvostruko delovanje omogućuje micelarnoj vodi da učinkovito podigne i ukloni višak masnoće i prljavštine bez potrebe za grubim trljanjem i ispiranjem.

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading