Evo kako da negujete kožu tokom vrelih letnjih dana: Pomoću ovih saveta otići ćete na more mirne glave

Tatjana Badarević Vesti 20.06.2024 16:52 0

Važno je negovati kožu tokom letnjih meseci.

Sunčanje

Unsplash

 

Dolaze nam vreli letnji dani, a samim tim moramo sada da vodimo računa i o našoj koži. Kako bi bile dobro pripljemljene za plažu, potrebni su vam i određeni proizvodi koji će vašu kožu učinite ne samo lepom, već i zdravom.

Dok se prepuštamo pesku, suncu i moru, ne smemo zaboraviti i na ovaj važan segmet naše lepote i zdravlja.

Evo nekoliko saveta zlata vrednih za negu kože:

Čišćenje i piling

Pre odlaska na plažu, počnite s nežnim sredstvom za čišćenje kako biste uklonili sve nečistoće. Piling je ključan kako bi vaša koža ostala sveža i podmlađena. Razmislite o korišćenju blagog pilinga ili hemijskog pilinga kako biste uklonili mrtve ćelije kože i otkrili svetliji ten.

Piling

Shutterstock

 

 

Zaštita od sunca je ključna

Osnova svake rutine nege kože na plaži je zaštita od sunca. Odlučite se za zaštitu od sunca širokog spektra sa SPF 30 ili više. Ne zaboravite ga obilno naneti na sva izložena područja tela i ponovo naneti svaka dva sata. Ne zaboravite zaštititi usne balzamom za usne sa zaštitnim faktorom.

Zaštitite svoju kosu

Ne zaboravite na zdravlje svoje kose na plaži. Zaštitite svoje pramenove od štetnih dejstva sunca i slane vode nošenjem šešira širokog oboda ili korišćenjem UV zaštitne magle za kosu. Nakon dana na plaži, temeljno isperite kosu vodom kako biste uklonili sve ostatke slane vode.

odmor

Shutterstock

 

 

Hidratacija

Sunce, slana voda i vrućina mogu učiniti vašu kožu dehidriranom. Borite se protiv toga pijući puno vode tokom dana kako bi vaša koža bila hidratizovana iznutra. Uz to, koristite laganu hidratantnu kremu bez ulja kako biste nahranili i održali ravnotežu vlažnosti kože.

Koža

Printscreen/Instagram

 

 

Osvežavajuće maglice za lice

Ostanite rashlađeni i osveženi tokom dana uz pomoć maske za lice. Potražite one koji sadrže hidratantne sastojke poput ružine vodice ili ekstrakta krastavca. Poprskajte ga po licu kad god treba brzo da se osvježite ili da se borite protiv vrućine.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading