Porasla princeza Švedske: Ima samo 12 godina, a već izgleda kao velika devojka, javnost očarana njenom lepotom

Vesti 01.06.2024 22:00 0

Devojčica je trenutno druga u redu za presto, posle svoje majke princeze Viktorije

Princeza

PONTUS LUNDAHL / AFP / Profimedia

Švedska princeza Estel  je u četvrtak posetila svoj park skulptura u Kraljevskoj palati. Dvanaestogodišnjakinja je sa roditeljima, princezom Viktorijom i princom Danijelom, prisustvovala inauguraciji nove skulpture u Stokholmu.

Estel i njena majka bile su obučene u elegantne košulje za izlazak. Devojčica koja je trenutno druga u redu za presto, posle svoje majke princeze Viktorije, izgledala je kao devojka u haljini sa cvetnim dugmadima, i sandalama, a kosa joj je padala na leđa.

Duga tradicija

Skulptura „Unutrašnji tok života“ italijanskog umetnika Đuzepea Penonea je peto trajno umetničko delo Parka skulptura princeze Estele.

 

 

Tokom govora na inauguraciji, princ Daniel je rekao: „Kapije i ograde su uklonjene, čime su Đurgorden i Rosendal učinili dostupnim svima.

Ova tradicija se nastavila godinama. Danas je kralj Karl KSVI Gustav taj koji svojim interesovanjem, a preko nas i Kulturne fondacije princeze Estel, nastavlja tradiciju promovisanja umetnosti, sada kroz skulpture vodećih svetskih umetnika specifičnih za lokaciju.

„Ovo je peti stalni rad u Parku skulptura princeze Estele, i veoma smo zadovoljni što posetioci ovde u Jurgordenu, kao i generacije koje dolaze, mogu da uživaju u ovom remek delu: Unutrašnji tok života“, nastavio je on. „Verujem da svaka generacija ima odgovornost da ostavi trag svog vremena budućim generacijama — Park skulptura princeze Estel je naš doprinos ranom 21. veku, navodi Hola! .

Svrha umetnosti

Svrha Kulturne fondacije princeze Estel je da promoviše kulturne aktivnosti u Švedskoj. Na sajtu fondacije stoji da sa parkom skulptura fondacija „želi da savremenu umetnost učini dostupnom, jer je otkriveno da umetničko iskustvo može biti od koristi za pojedinca i društvo u celini“.  

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading