Kosa zahteva posebnu negu: Piling temena od dva sastojka koja imate u kuhinji oduševio žene

Olja Jelić Vesti 03.05.2024 08:42 0

Dobra je praksa da sa pilingom počnete jednom nedeljno i povećate na dva puta nedeljno ako imate problema sa masnoćom, peruti ili suvoćom

piling temena

Shutterstock

Dobra je praksa da sa pilingom počnete jednom nedeljno i povećate na dva puta nedeljno ako imate problema sa masnoćom, peruti ili suvoćom. Dva puta nedeljno je poželjno i ako koristite mnogo proizvoda za kosu

Kao i koža, kosa zahteva posebnu brigu. Za zdravu kosu važno je i zdravo teme, a ono zahteva rutinu. Prvi korak je čišćenje, potom hidratacija, a onda i povremeni piling.

Poput pilinga kože, koji uklanja svu prljavštinu, masnoću i ostatke, piling temena deluje na isti način. Vrlo je važno odrediti tip kose, a onda i probleme sa temenom (poput suvoće, peruti...)

piling temena

Shutterstock

 

 

Bitno je ne preterivati, pa je, prema stručnjacima, dovoljno jednom do dvaput nedeljno napraviti dobar piling temena. Dobra je praksa da počnete jedanput t i povećate na dva puta tjedno ako imate problema s masnoćom, peruti ili suvoćom. Dva puta nedeljno je poželjno i ako koristite mnogo proizvoda za kosu.

Jedan od dobrih recepata za domaći piling je kombinacija ovsenih pahuljica i meda. Trebaju vam: 2 kašike smeđeg šećera, 2 kašike sitno mlevenih ovsenih pahuljica i 2 šolje regeneratora za kosu po izboru. Nakon šampona, smesu nanesite na mokru kosu. Umasirajte i temeljno isperite kad je gotovo.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading