Postojana šminka tokom celog dana: Fiksator je obavezan mejkap proizvod, a evo kada ga nanosite

Olja Jelić Vesti 28.04.2024 08:43 0

Fiksator se može nanositi više puta tokom dana ili večeri. Pre spavanja treba skinuti sve detaljno, kako slojevi šminke i fiksatora ne bi ostali na koži

Fiksator

Shutterstock

Nakon što nanesete šminku i odradite sve korake koji su potrebni za gotov “proizvod”, nemojte zaboraviti fiksator. Naime, fiksatori su napravljeni tako da stvore zaštitni film, uz pomoć kojeg će vaša šminka moći da izdrži celu noć.

Brendovi predlažu dvije varijante fiksatora - onaj koji matira i drugi koji je više za prirodno sjajan izgled. Matirajući fiksatori odlični su za masnu kožu i vrlo su popularni u danima visoke vrućine jer smanjuju izbijanje sjaja na licu, bez obzira na temperaturu vazduha.

Fiksator

Shutterstock

 

Drugi, pomalo sjajni fiksatori, neretko imaju predznak 'dewy', to je prirodan izgled kože koji ipak ima blagi sjaj. Nanošenje je vrlo jednostavno, udaljite bočicu oko 20 cm od lica i naprskajte ga. Pritom, naravno, treba zatvoriti oči. Na prvu lice deluje mokro, ali sve se brzo upije i stopi.

Fiksator se može nanositi još koji put tokom dana ili večeri, zavisno od potrebe. Pre spavanja treba skinuti sve detaljno, kako slojevi šminke i fiksatora ne bi ostali na koži.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading