Ulje za negu kože lica je obavezno: Evo kako ga pravilno koristiti da postignete blistav ten

Olja Jelić Vesti 07.04.2024 08:42 0

Korišćenje ulja u nezi kože lica je obavezan deo bjuti rutine

Nega kože

Printscreen/Instagram

Ne tako davno ideja da stavljamo ulje na svoje lice činila se kao neslana šala. Danas to više nije slučaj jer imamo na tržištu pročišćene i lagane formule koje su nekomedogene te neće izazvati upalne procese, a koži lica će pružiti kvalitetu negu.

 

 

Iako kreme za negu kože lica slove kao najpopularniji proizvod na tržištu, ulja su tu da svakodnevnu rutinu podignu na sasvim nov nivo. Ulja za negu kože lica često koristimo kao deo rutine kako bi se koža hidrirala, nahranila i zaštitila od spoljašnjih štetnih uticaja. Njihova formula može biti biljnog ili sintetičkog porekla, a najčešće se koristi kokosovo ulje, arganovo, ulje jojobe, šipka, ulje lavande i sl.

Kako koristiti ulje u rutini nege kože?

Korišćenje ulja za negu kože lica posebno je važno za osobe koje imaju suvu, dehidriranu i oštećenu kožu, ali se mogu koristiti i za normalnu i masnu kožu. Ulja za njegu kože lica mogu pomoći u reguliranju proizvodnje sebuma, čime se smanjuje rizik od pojave akni, a također mogu pomoći i u smanjenju vidljivosti bora i ožiljaka. Kupovina ulja za negu kože lica može biti korisna ako želite da poboljšate izgled i zdravlje svoje kože. S druge strane, ono što je izrazito važno jeste da odaberete pravo ulje za svoj tip kože lica, ali i proverite kvalitet proizvoda i kupiti one koji sadrže visokokvalitetne sastojke. Ulje možete koristiti kao zadnji korak svakodnevne nege, umesto klasične kreme za lice ili da stavite nekoliko kapljica ulja u omiljenu kremu kako biste pospešili njenu učinkovitost.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading