Odličan bjuti saveznik: Žene se kunu u kokosovo ulje, a evo kako ono smanjuje oštećenja na kosi

Olja Jelić Vesti 04.04.2024 08:40 0

Kokosovo ulje već je dobro poznat saveznik u nezi kose, a još je pre desetak godina doživelo veliku popularnost

Kosa

Printscreen/Instagram

Kokosovo ulje već je dobro poznat saveznik u nezi kose, a još je pre desetak godina doživelo veliku popularnost.

Na popularnost kokosovog ulja sigurno je uticala njegova jednostavnost i dostupnost, s obzirom na to da se može kupiti gotovo svuda, i u supermarketima i u drogerijama. Velika pomama za kokosovim uljem, s vremenom se smanjila, često zbog toga što ono može otežati tanku kosu. Kokosovo ulje je na sobnoj temperaturi tekuće, a na nižim temperaturama se pretvara u kruto stanje. U tom slučaju potrebno ga je zagrejati pre nanošenja na kosu, a u oba stanja ono je vrlo masno, pa je lako preterati sa količinom. To dovodi do prevelike količine ulja na kosi koje je potom teško isprati, a može kosu učiniti masnijom nego je to inače slučaj. 

 

 

Upotreba kokosovog ulja na kosi najčešće podrazumeva njegovo nanošenje na kosu pre pranja. Nanese se na kosu 30 minuta pre pranja ili ranije, te se potom ispira duplim šamponiranjem kose. Kosa bi nakon takvog tretmana trebala da bude mekša i zaglađenija. Uz negujuća delovanja kokosovog ulja, odnedavno se na društvenim mrežama mogu pronaći tvrdnje o njegovim obnavljajućim svojstvima. Bjuti influenserka koja se edukuje u području zdravlja vlasišta i kose, Ebi Jang koja navodi da je naučno dokazano da kokosovo ulje štiti kosu tako što sprečava oštećenja i pucanje vlasi". Baš zato ga je dobro koristiti pre pranja kako bi se kosa što manje oštetila tokom pranja od šampona, vode i trenja. 

 

@abbeyyung Posting a more detailed vid on the debate behind this controversial ingredient this week… stay tuned! #hairoil #hairoiling #coconutoil #coconutoilforhair ♬ original sound - Abbey Yung

 

Mišljenja ljudi koji su koristili kokosovo ulje su podeljena, i većinom potpuno suprotna. Dok su neki potpuno oduševljeni njegovim delovanjem, drugi su vrlo nezadovoljni. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 


 

 

 

Komentari (0)
Loading