Uštedećete i vreme i novac: Tajno dugme na fenu učiniće da imate frizuru kao iz salona

Slobodanka Ćorić Vesti 26.03.2024 11:02 0

Zvanično nazvano cool shot dugme, izgledat će drugačije na svakom fenu za kosu i može biti drugačije pozicionirano na dršci

Fen za kosu

Shutterstock

Frizerski tretmani danas su postali neizostavni "must have". Ali, odlazak kod frizera svakoj dami predstavlja stres. Neretko se dešava da iz salona izađu nezadovoljne frizurom koju su dobile.

Osim toga, svaka poseta stručnjacima za kosu iziskuje i određenu svotu novca koja se za to odvaja. One žene koje imaju nešto zahtevnije vlasi odlaze kod frizera i na profesionalno feniranje u nadi da će im frizura duže trajati. Međutim, sada je otkriveno fantastično rešenje koje će im uštedeti i vreme i novac.

Prema rečima poznatog frizera Michaela Douglasa, korištenje tajnog dugmeta na fenu će pomoći da se vaša frizura zadrži na mestu mnogo duže.

Zvanično nazvano cool shot dugme, izgledat će drugačije na svakom fenu za kosu i može biti drugačije pozicionirano na dršci. Ali, kako ne biste lutale pogledom, prvo potražite plavo dugme ili simbol pahuljice na svom uređaju. Ovo dugme služi da ohladi kosu i "fiksira je" i trebalo bi da bude poslednji korak u vašoj rutini sušenja kose.

Ovaj frizer koji ima sopstveni asortiman fenova za kosu, uporedio je kosu sa staklom da bi objasnio kako dugme funkcioniše.

"Kada zagrejete staklo, ono postaje mekano i savitljivo. Onda kada ga ohladite, postaje tvrđe i pada u oblik u kojem želite da bude. To je ista vrsta teorije sa kosom", poručio je ovaj stručnjak za kosu.

Nakon što ste oblikovali kosu koristeći postavku toplog zraka fena za kosu, možete da pređete na dugme za "hladan udarac" da biste lakše podesili stil.

Hladan zrak pomaže da se folikule dlake "zaključaju" na mestu, čineći da vaša frizura traje duže. Dakle, ako sušite kosu omotanu oko četke za sušenje fenom, vaše kovrdže će se postaviti u obliku četke. Hladan zrak pomaže da se krajevi zatvore, što može dovesti do mekše i sjajnije kose. Također, pomaže u smanjenju kovrdžanja, dajući vašoj kosi uglađenu završnicu.

Komentari (0)
Loading