Produžite vreme između farbanja: Jednostavni trikovi kako da vam boja kose uvek izgleda sveže

Olja Jelić Vesti 16.03.2024 16:34 0

Produžite vreme između farbanja

Kosa

Printscreen/Instagram

Odlazak svakih nekoliko nedelja na farbanje kose ili pramenove može biti prilično vremenski iscrpan proces, a ako se ponavlja učestalo, može i oštetiti kosu. Upravo zbog toga korisno je znati neke jednostavne trikove sa kojima će boja kose što duže izgledati sveže.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DIONNE CROWE (@diocrowe)

 

Nezavisno o kakvoj nijansi boje kose je reč, te radi li se o prelivu ili trajnoj boji, činjenica je da se sve vrste u nekom trenutku ispiraju sa kose. To može dovesti do toga da boja više ne izgleda jednako dobro i počne da gubi na sjaju i "jačini". Neki tvrde da se tako najviše ispiraju crvene ili narandžaste nijanse, a posvetljena, plava kosa vremenom postaje žućkasta. Sve su to neki neželjeni efekti koji se ne mogu u potpunosti izbeći, ali postoje načini kako da se svežina boje kose produži.

Ako ne morate, nemojte prati kosu prečesto
 
Šamponi i voda sama po sebi "otvaraju" kutikulu kose svakim pranjem, a malo po malo se na taj način i boja se ispira. Ako perete kosu svakog dana, možda bi bilo korisno prorediti vreme između dva pranja. Nažalost, ako vaše vlasište ipak zahteva svakodnevno čišćenje, nemojte ga prorediti samo zbog održavanja boje. Kako je svaka kosa specifična, bilo bi dobro da svako za sebe proceni što mu bolje odgovara. 

Kosa

Shutterstock

 

 

Smanjite korišćenje toplote na kosi
 
Nerealno je očekivati da svi mogu potpuno da izbace uređaje za oblikovanje kose iz svoje rutine, ali dobro je smanjiti učestalost njihovog korišćenja. Ako se koriste svakodnevno, vrlo je verovatno da će se vlasi kose oštetiti, a zbog toga i boja može kraće trajati. Svakako obratite pažnju da pre korišćenja toplote, nanesete proizvod za zaštitu kose, kako bi sprečili štetan uticaj uređaja. 

Peglanje kose

Shutterstock

 

 

Odaberite prave proizvode za negu

Farbanje utiče na kvalitet kose i neizbežno je da se ona nakon hemijskih procesa u nekoj meri ne promjeni. Zato je korisno odabrati odgovarajuće proizvode, poput šampona, maski, regeneratora i ulja koji su namenjeni farbanoj kosi, kako bi joj pružili dodatnu negu. Nemojte preskakati korišćenje regeneratora ili maske nakon šampona jer su oni farbanoj kosi izuzetno potrebni. U suprotnom će se ona lakše isušiti, a zbog toga boja može lakše izbledeti. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading