Otkriven dres kod ovogodišnje Met Gale: Na crvenom tepihu biće pravi modni spektakl, svi željno iščekuju maj

Olja Jelić Vesti 17.02.2024 13:03 0

Svake godine pre maja, oko Met Gale postoji toliko priče u iščekivanju crvenog tepiha prepunog zvezda i zadivljujućih odevnih kombinacija koje okupiraju društvene mreže.

Kim i Džej Lo

EPA

Svake godine pre maja, oko Met Gale postoji toliko priče u iščekivanju crvenog tepiha prepunog zvezda i zadivljujućih odevnih kombinacija koji okupiraju društvene mreže. 

Met Gala je godišnji dobrotvorni događaj prikupljanja sredstava za Metropolitan Museum of Art. Predvođena glavnom urednicom Voga, Anom Vintur, dobrotvorna svečanost održava se u Njujorku, ali dolaze dizajneri i slavne osobe iz celog svijeta. Svako nosi odevne kombinacije posvećene posebnoj temi nove postave u muzeju, koju je odabrala sama Ana Vintur.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Met Gala (@metgalaofficial_)

 

Tema Met Gale 2024. je Uspavane lepotice: Ponovno buđenje mode (Sleeping Beauties: Reawakening Fashion). Prema saopštenju nova izložba će se usresrediti na korišćenje istraživanja, razgovora i tehnologije za repliciranje glavnih muzejskih dela. Cilj je da se "udahne novi život ovim legendarnim objektima kroz kreativne i sveobuhvatne aktivacije osmišljene da prenesu mirise, zvukove, teksture i pokrete odevnih predmeta koji više ne mogu da komuniciraju s telom" . U čast toga, ovogodišnja revija "istražiće pojmove ponovnog rođenja i obnove, koristeći prirodu kao metaforu za nepostojanost mode".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Met Gala (@metgalaofficial_)

 

Svake godine, Met Gala se održava prvog ponedeljka u maju. Dakle, to znači da će Met Gala 2024. biti 6. maja. Popis gostiju Met Gale nikada se ne otkriva pre velike večeri, međutim, postoje neka imena koja često prisustvuju, kao što su Kardašijanke, Ema Čemberlejn, Rijana itd.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Met Gala (@metgalaofficial_)

 

Tako je 15. februara Vog objavio da će Bad Bunny, Kris Hemsvort, Dženifer Lopez, Zendaja i Ana Vintur biti domaćini Met Gale 2024. Osim toga, kreativni direktor Loewea, Džonatan Anderson, i izvršni direktor TikToka, Šo Zi Čev, služit će kao počasni predsedavajući događaja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Met Gala (@metgalaofficial_)

 

 

Povezano sa temom Sleeping Beauties: Reawakening Fashion, dres kod za crveni tepih i događaj je "Vrt vremena" (Garden of Time). U najavnom videu kao inspiracija podeljena je slika vrta obraslog cvećem i žene u plavoj haljini. prenosi Diva.hr

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading