Koristite ga SVAKI DAN, a nikako ne biste trebali: Za čišćenje lica upotrebite STARINSKI recept i ZAUVEK će vam biti zahvalno

Vesti 29.03.2023 22:00 0

Dvostruko čišćenje podrazumeva kada kožu očistite micelarnom vodom ili maramicama, da obavezno koristite i gel, penu ili uljanu emulziju

Koristite ga SVAKI DAN, a nikako ne biste trebali: Za čišćenje lica upotrebite STARINSKI recept i ZAUVEK će vam biti zahvalno

Shutterstock

Dvostruko čišćenje lica je ključ zdrave kože. 

Iako se ne čini kao atomska fizika, čišćenje lica ipak zahteva više pažnje od pukog skidanja šminke i nečistoća vlažnim maramicama ili micelarnom vodom. To je jedna od najvećih grešaka koju čine mnoge žene pa se onda čude zašto im je koža odjednom osetljiva, puna bubuljica, dehidrirana i bez sjaja.

Naime, čišćenje je osnova svake nege lica pa bi mu trebalo pridavati više pažnje i to na dnevnom nivou.

S dolaskom sunčanih dana i rastom temperatura, naša koža zahteva pažljiviju negu, jer sunce isušuje kožu. U letnjem periodu nečistoći lica doprinosi i znoj i prljavština.

Najpametnije bi bilo ne nanositi nikakvu tešku šminku, jer nošenje pudera u kombinaciji s kremama za zaštitu od sunca i eventualno znojenje lica začepljuje pore, pa se može desiti da vam koža iznenada bukne ili da se iziritira.

Ako već niste u mogućnosti da izbegnete šminkanje tokom visokih temperatura, trebalo bi da se, čim to okolnosti dozvole, posvetite svom licu na pet do deset minuta kako biste skinuli šminku i temeljno očistili kožu.

Stari načini čišćenja lica samo sapunom ili mlekom pokazali su se kao nedovoljni i zapravo su nedelotvorni jer se ostaci šminke i nečistoće uvlače u pore. “Brisanjem” lica tuferom natopljenim u mleko ili micelarnu vodicu, uklonićemo samo površinsku nečistoću dok ona koja je već skliznula duboko u pore ostaje netaknuta.

 

Komentari (0)
Loading