Nega kože vrata i dekoltea je izuzetno važna: Primenite ova tri zlata vredna saveta dermatologa za ovu osetljivu regiju

Olja Jelić Vesti 05.01.2024 22:00 0

Posle tuširanja umesto losiona za telo na dekolte nanesite kremu namenjenu nezi izrazito nežne i osetljive kože.

Nega kože

Shutterstock

Na samom startu tridesetih godina svaka žena bi trebalo ozbiljnije da se posveti izboru kozmetike za negu lica i tela. Iako se često zaboravlja, sve ono što važi za lice, važi i za zonu vrata, dekoltea i grudi, a dermatolozi podsećaju da ovoj regiji posebno leti treba posvetiti veću pažnju.

Koža V zone, tj. vrata, dekoltea i grudi, čak dva puta je tanja od kože lica, a ako je izlažete suncu, ne hidrirate je dovoljno, a još i pušite, nemojte se iznenaditi kada vidite bore i brazde koje sa svakim danom postaju sve izraženije, a i ten će se promeniti, ističu stručnjaci.

Da bi vam koža na ovom području ostala zdrava, jedra i hidrirana, uvedite nove navike.

* Posle tuširanja umesto losiona za telo na dekolte nanesite kremu namenjenu nezi izrazito nežne i osetljive kože. Krema obavezno treba da sadrži vitamine A, E, C, i B5.

* Tuširajte grudi naizmenično toplom i hladnom vodom jer to poboljšava cirkulaciju.

* Osetljiva koža dekoltea brzo izgori na suncu. Čak i kad crvenilo nestane, na koži ostaju sitne bore. Zato dekolte mažite preparatima s visokim zaštitnim faktorom.

Spavajte na leđima

U snu provodimo trećinu dana, a ako najčešće spavate na boku, to će pospešiti "pravljenje" bora. Trudite se da spavate na leđima, prenosi Informer.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading