Šnala i četkica za šminkanje je sve što vam treba: Trikovi kako da postignete frizuru iz snova koje ćete obožavati

Olja Jelić Vesti 30.12.2023 11:50 0

Kada imamo "bad hair day" ova tri trika će nam pomoći i na taj način imaćete frizuru kao iz salona

Kosa

Printscreen/Instagram

Svakodnevno tragamo za trikovima koji će nam olakšati bad hair days i izvući maksimum iz određene frizure. Srećom, na društvenim mrežama sve češće pronalazimo kreativne ideje koje zahtevaju upotrebu sredstava i alata koje uglavnom već posedujemo. Za postizanje dodatnog volumena pomoći će nam velike i male šnale, dok ćemo kao prvu pomoć za naelektrisanu kosu koristiti lak u formi spreja i, ovaj put, pufnastu četkicu za šminkanje.

Dodatni volumen uz pomoć dve ukosnice

U sklopu ovog trika neophodno je da kosu prebacite na jednu stranu i napravite adekvatan razdeljak. Ukoliko ste ju prebacili na levu stranu, upravo na ovoj strani pri korenu pričvrstite dve šnalice i to ne bilo koje. Nakon toga, kosu vratite na prvobitnu stranu. Zahvaljujući ukosnicama, ona će dobiti na volumenu i delovaće bujnije. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VEGAMOUR (@vegamour)

 

Dodatni volumen – ali uz pomoć šanale i fena

Drugi trik koji će rezultirati dodatnim volumenom podrazumeva upotrebu veće šnale i fena za kosu. Počešljajte kosu ka pozadi, a potom rukom blago podignite prednji deo i iza njega zakačite šnalu. Podesite fen tako da iz njega izlazi slabiji vazduh koji ćete usmeriti ka temenu iz svih mogućih uglova. Nakon što ste to učinili, sačekajte nekoliko sekundi da se kosa ohladi, a zatim skinite šnalu. Isti postupak možete ponoviti još jednom, ali ovaj put usmerite fen ga zadnjem delu glave.

 

@gjuanita the best hair tip to get that volume and bounce back #hairtok #hairtutorial ♬ original sound - giorginajuanita

 

Lak za kosu kao prva pomoć naelektrisanoj kosi

Izgled savršeno ravne kose često zna da poremeti nekoliko naelektrisanih dlačica pri samom korenu. U sklopu trika da ih se rešite, makar privremeno, koriste se lak za kosu i pufnasu četkica za šminkanje.

 

 

 

Sve što je neophodno da uradite jeste da naprskate malu količinu proizvoda na četku, a potom ga ravnomerno rasporedite pri korenu kose. Ponovite postupak nekoliko puta, odnosno sve dok vam kosa ne postane zaglađena, prenosi Journal. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Komentari (0)
Loading