Kako negovati osetljivu kožu? Zima je njena najveća prepreka, ali postoji nešto što možete da uradite

Vesti 21.12.2023 14:43 0

Oštri gelovi za pranje koji čiste „da škripi“ definitivno nisu opcija za osetljivu kožu...

koža

Shutterstock

Sa dolaskom zime, osetljiva koža postaje još hirovitija. Zbog suvog vazduha i hladnog vetra javlja se ljuštenje i iritacija sa kojima se teško izboriti. Adekvatna kućna nega pomoći će u otklanjanju nelagodnosti i poboljšanju stanja kože.

Kako izgleda nega osetljive kože zimi
lice

Shutterstock

 
Nežno čišćenje
 

Oštri gelovi za pranje koji čiste „da škripi“ definitivno nisu opcija za osetljivu kožu. Obratite pažnju na sastav i pH proizvoda. Osetljivoj koži prijaju nežne pene za čišćenje sa hidratantnim i umirujućim sastojcima i optimalnim pH od 5,5. Nakon čišćenja, koža ne treba da bude zategnuta jer je to siguran znak da koristite pogrešno sredstvo za čišćenje, piše Lepota i Zdravlje.

Više hidratacije
ulje

Shutterstock

 

Jedna krema nije dovoljna za negu osetljive kože, nega treba da se sastoji od nekoliko koraka. Tako će osetljiva koža dobiti sve što joj je neophodno. Nakon pranja, trebalo bi da nanesete serum kao prvi korak hidratacije.

Bogate teksture

Hidratantni serum treba prekriti kremom. Tokom hladne sezone dajte prednost gušćim i bogatijim teksturama koje će osetljivoj koži pomoći da se izbori sa zatezanjem i ostalim nelagodnostima. Birajte kreme koje čuvaju i obnavljaju zaštitnu barijeru kože. I koje će je zaštititi od hladnog vetra i suvoće. SOS-preparati

Ako tokom dana osetite nelagodnost na koži, možete je brzo ublažiti uz pomoć umirujućeg mista. Mist se može koristiti nakon čišćenja kao tonik ili preko šminke tokom dana kako bi se koža brzo hidrirala. Takvi sprejevi su posebno važni ako provodite puno vremena u zagrejanim prostorijama u kojima je vazduh suv.

krema

Shutterstock

 

Birajte proizvode koji sadrže umirujuće komponente: pantenol, centelu, čajevac betain i  alantoin. Ovi sastojci ublažavaju osećaj zatezanja, vlaže kožu i jačaju njenu barijeru, dajući zdrav sjaj i mekoću. Nakon nanošenja spreja, pojavljuje se osećaj svežine i udobnosti.

Dodatna hrana

Sa dolaskom hladnog vremena, hranljive maske su obavezne za osetljivu kožu. Nanesite ih najmanje 2 puta nedeljno kako biste osigurali da vaša koža dobije dovoljnu ishranu i hidrataciju. Da biste pojačali efekat, koristite maske moke se nanose umesto kreme i deluju celu noć. Birajte maske koje sadrže: arganovo ulje, alfa-bisabolol, hamamelis, kamilicu, pantenol. Navedeni sastojci daju koži zdrav sjaj i glatkoću.

Ovih nekoliko pravila pomoći će vam da poboljšate kvalitet kože i ublažite nelagodnost tokom hladne sezone. Osetljiva koža zahteva posebnu pažnju, a dobro odabrana nega sa efikasnim sastojcima umiriće je, nahraniti i vratiti joj zdrav sjaj. 

 

Bonus Najžena:

 

 

 

Komentari (0)
Loading