Ženama je ovo neizostavan korak u bjuti rutini: Evo kako da na najlakši način konturišete nos po uzoru na svetske modele

Olja Jelić Vesti 20.12.2023 15:12 0

Jedan od ključnih razloga zašto je konturisanje postalo tako popularno je njegova sposobnost da stvori iluziju definisanih i jasnih linija na licu. Većini žena je ovo neizostavni korak u svakodnevnoj mejkap rutini.

Konturisanje nosa

Printscreen/Instagram

 

Jedan od ključnih razloga zašto je konturisanje postalo tako popularno je njegova sposobnost da stvori iluziju definisanih i jasnih linija na licu. Većini žena je ovo neizostavni korak u svakodnevnoj mejkap rutini.

Upravo su mejkap trikovi, koji u nekoliko sekundi u potpunosti menjaju izgled jedna od najpopularnijih podkategorija Tik Toka. Ovaj viralan bjuti trik za konturisanje nosa nas uči kako da na efikasan i brz način to i uradimo. Lak je i jednostavan.

Ukoliko konturišete svoje lice tako da deluje realistično, fokusirajte se na pronalaženje jedne nijanse koja će odgovarati vašem podtonu tena, a ujedno biti nijansu do dve tamnija. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

 

Za svjetliji do srednji ton kože potražite taupe ili neutralne nijanse koje oponašaju izgled stvarne senke na licu. Za tamne tonove kože vrlo duboki, tamni tonovi koji daju toplinu pomoći će konturi da se istakne na bogatim tonovima i podtonovima kože i da ne odaje utisak sivog, umornog i pepeljastog tena.

Stvaranje konture ne bi trebalo da bude proces na kraju kojega postoje jasno vidljive crte kao i jasno vidljive nijanse proizvoda. Za kreiranje ovog trika potrebne tečne konture.

Kako konturisati nos?

Kada smo rekli da je ovaj trik brz i lak, to smo doslovno mislili. Potreban vam je minut vremena, tanka četkica i tečna kontura, ili olovka za konturisanje. Zaboravite na paralelne linije koje ste crtali duž celog nosa.

 

 

 

Konturisanje je ovde mnogo lakše. Prstom lagano podignite vrh nosa, i na tom istom vrhu nacrtajte jednu malu polukružnu horizontalnu liniju. Isto to uradite samo 2 cm iznad. Kada ste iscrtali dve braon linije, vreme je za nešto svetlije tonove. Između te dve linije dodajte hajlajter, zatim isto to uradite duž linije nosa. Sve to izblendajte, prenosi INjournal.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 


 

Komentari (0)
Loading