Nikad lakše do sveže i meke kože: Tajna je u ovom triku sa retinolom kako biste izbegli crvenilo i iritacije

Olja Jelić Vesti 20.12.2023 11:59 0

Retinol je oblik retinoida, derivata vitamina A, omiljen među dermatolozima i stručnjacima za kožu zbog njegovih učinaka zaglađivanja kože, kao i lečenja stvari poput akni i pigmentacije.

retinol

Shutterstock

Jedan novi trik postao je viralan na TikToku kao jedan od najnovijih trendova za negu kože koji se može isprobati. Naime, mnogi bjuti influenseri tvrde da je najbolje metoda korišćenja retinola sa malo hidratantne kreme, kako biste smanjili neke nuspojave retinola.

Retinol je oblik retinoida, derivata vitamina A, omiljen među dermatolozima i stručnjacima za kožu zbog njegovih učinaka zaglađivanja kože, kao i lečenja stvari poput akni i pigmentacije. Retinol može uzrokovati ljuštenje kože - otkrivajući glatku, blistavu kožu ispod. No, u međuvremenu, koža može biti malo nadražena i crvena dok se navikne na promenu u rutini.

Postoji mnogo načina na koje možete da smanjite iritaciju od retinola, od početka sa proizvodom sa minimalnom snagom do izgradnje tolerancije, prvo nanošenjem samo jednom nedeljno, ali možete pokušati i s jednostavnim trikom.

 

 

Tehnika uključuje nanošenje retinola između vaše omiljene lagane hidratantne kreme. “Ako prvi put koristite retinol ili imate posebno osetljivu kožu, on može da uzrokuje malo pilinga, ostavljajući kožu crvenom i iritiranom. Prvo stavljanje sloja hidratantne kreme može usporiti sve reakcije,” kaže dermatologinja dr. Rajena Zahedi. O drugom sloju hidratantne kreme, ona dodaje: "Nanošenje sloja nakon retinola može pomoći u zadržavanju vlage i sprečiti suvoću povezanu sa novom rutinom uzimanja retinola."

 

 

 

“Ako imate osetljivu kožu i želite da se fokusirate na zaštitu barijere ili ste novi u upotrebi retinola, ovaj trik može biti sjajan način da uvedete ili zadržite retinol u svojoj rutini”, kaže ona. "Ali ako imate otpornu kožu ili želite da se fokusirate na osnaživanje svoje kože, nanošenje retinola na čistu kožu s pilingom pravi je način.”

Prilično je jednostavno – nanesite odabrani retinol između dva sloja svoje omiljene hidratantne kreme kako biste sprečili iritaciju i ljuštenje, kako prenosi Glamour.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading