Trendovi devedesetih se vraćaju na velika vrata: Ombre usne zaludele bjuti svet, biće vodeći hit ove sezone

Olja Jelić Vesti 14.12.2023 11:08 0

Nekadašnji trend sa kraja prošlog veka se vratio na velika vrata

Ombre usne

Printscreen/Instagram

Možda se neki od vas, ili bolje rečeno, mnogi od vas sećaju tamnih, preuveličanih, debelih kontura usana iz devedesetih. Oni kojima se to dopalo sigurno će biti oduševljeni jer se ombre bojenje usana vraća na velika vrata.

Šminka, koja stvara prilično oštar efekat, sada se pojavila na TikTok-u u ponovo zamišljenoj, odnosno ombre, modernizovanoj verziji.

U devedesetim, kontura olovke za usne koja se nanosi sa samopouzdanjem bila je u suštini oštra linija oko usana, dok današnja ombre verzija izgleda jednostavno kao crtanje oštre linije oko karmina. Aktuelne ombre usne, s druge strane, projektuju sliku preliva boje, prijatno i harmonično zavodljivih usta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duo Image (@duo_image_)

 

Ombre bojenje usana – Kako postići željeni efekat?

Za ovaj štos će vam trebati olovka za usne i najmanje dve različite nijanse karmina i boje za usne. Čak i sjaj za usne ako volite sjajnu površinu. Za besprekornu, glatku podlogu, vredi pripremiti usta (prvo piling, a zatim hidratacija).

Što se tiče ombre tehnike, neki ljudi počinju sa konturisanjem usana, ali postoje stručnjaci koji smatraju da je vredno prvo naneti dve različite nijanse karmina i iz iste porodice boja, ali u malo drugačijim nijansama, poput braon i zarđalo roze. Stavite svetliju nijansu u centar usana, a zatim nanesite tamniju nijansu od centra do ivice usana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anoushka (@anousshkaa)

 

 

Precizno obradite tačku susreta dve nijanse da biste dobili mekan, ujednačen rezultat. Nakon što pomešate dve boje za usne, pratite prirodni obris usana i iscrtajte ih olovkom za usne u nijansi koja je blizu tamnijeg karmina, kako piše Marie Clarie. 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading