Zbogom, sede! Vratite prirodnu boju kose bez farbanja, potrebni su vam samo kora jednog povrća i čaj

Vesti 10.12.2023 18:42 0

Pojava sedih vlasi je prirodan proces. Ali ako vam se to ne dopada, umesto da koristite veštačke boje za kosu, otarasite se sedih pomoću namirnica koje imate u kući.

žena

Shutterstock

Dajemo vam recepte koji usporavaju njihovu pojavu i vraćaju prirodnu boju vaše kose.  

Ljuske od krompira

Oljuštite 6 krompira i stavite ljuske u pola litra vode. Kuvajte dok ne dobijete gušću tečnost. Ostavite da se ohladi i procedite u činiju. Sipajte tečnost na kosu i dobro trljajte. Ponavljajte dok ne potrošite sve. Posle toga nemojte da ispirate kosu vodom. Sastojci iz krompira će obojiti sede. Ponavljajte dva puta nedeljno.

Sok od luka

Pomešajte tri kašike soka od crnog luka, jednu kašiku soka od limuna i jednu kašiku maslinovog ulja. Umasirajte u kožu glave, ostavite da stoji pola sata, pa isperite. Ovo je veoma efikasan način za farbanje sede kose, a luk podstiče i njen rast. Zahvaljujući soku od limuna i maslinovom ulju, biće meka i sjajna.

Zbogom, sede! Vratite prirodnu boju kose bez farbanja, potrebni su vam samo kora jednog povrća i čaj

Pexels/Mareefe

 

Crni čaj

Skuvajte 250 ml vode sa dve kašike suvog crnog čaja i  jednom kašičicom soli. Ostavite da se ohladi pa isperite opranu kosu i ostavite je da se osuši. Koristite crni čaj dok sede ne nestanu. U njemu se nalazi kofein koji vraća prirodnu boju kose, podstiče njen rast, jača vlasi i daje im sjaj.

Ulje badema i limun

Pomešajte ulje badema i sok od limuna u srazmeri 2:3 i utrljajte u teme glave. Ostavite da stoji pola sata pa isperite. U bademovom ulju se nalazi E vitamin koji hrani koren kose i usporava pojavu sedih. Sok od limuna daje kosi sjaj i povećava volumen, a što je još važnije – podstiče njen rast.

Bojenje biberom

Da biste dobili crnu boju kose, upotrebite biber. Pomešajte po kašiku mlevenog crnog bibera i soka od limuna sa pola šolje jogurta. Dobro izmešajte da se sastojci sjedine i utrljajte u kožu glave. Ostavite da stoji jedan sat, pa isperite. Biber će obojiti kosu, a jogurt će je učiniti mekom. Ponovite triput nedeljno.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading