Nikad lakše do savršene punđe: Sve što vam treba je šnala, izgledaćete kao da ste izašle iz salona

Olja Jelić Vesti 28.11.2023 21:02 0

Ako imate srednju ili dužu kosu, napravite šik frizuru pomoću šnale i gumice - puž punđu.

Punđa

Printscreen/Instagram

Obična šnala i gumica - to je ono što svaka žena sa dužom kosom uvek ima pri ruci, a i sa tako skromnim "oružjem" je moguće napraviti divnu frizuru.

Najčešći izbor je "konjski rep" ili punđa, ali i tu postoje brojne finese zahvaljujući kojima kosa može da potpuno promeni izgled.

Takav je i ovaj predlog za punđu koja je dobila nadimak "puž" zato što neodoljivo podseća na puževu kućicu. 

Prvo skupite kosu u "konjski rep" i čvrstite je gumicom. Podignite "rep" iznad glave, a tik iznad njegove osnove postavite štipaljku. Obmotajte je "repom" i kad okrenete jedan "krug", podvucite kraj pod štipaljku i pričvrstite je zupcima. 

 

 

Ako vam je kosa duža, možda će biti potrebno da napravite još jedan "krug". Kad konačno učvrstite kosu, uhvatite vrhovima prstiju kosu s leve i desne strane šnale. Razvucite je polako, a punđa će se formirati u oblik puževe kućice. Bitno je da šnala ne bude dugačka - ne duža od 5m, a dobro bi bilo da bude malo šira nego obične. Idealno - kvadratnog oblika, prenosi Lepa&Srećna. 

 

@najzena.rs Idealna je, ne samo za svaki dan, nego i za neke svečanije prilike 🤩 #najzena #frizura #pundja #fypシ #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

 

Komentari (0)
Loading