Za mlade sa stilom: Poznata dizajnerka otkrila novu kolekciju venčanica i posavetovala buduće neveste kako samo ona ume

Vesti 04.11.2023 18:23 0

Kada sam ja tek počinjala, radilo se više o kombinovanju verskog obreda sa slavljem sa porodicom i prijateljima...

venčanica

Shutterstock

Ako pomislite na savršenu venčanicu, sigurno odmah pomišljate na kreacije koje potpisuje slavna Vera Vang. Imamo lepu vest - nova kolekcija venčanica je tu.

Modna ikona i dizajnerka, a ujedno i "kraljica venčanica", Vera Vang, kojoj zahvaljujući mladalačkom izgledu niko ne bi dao 74 godine, predstavila je novu kolekciju venčanica pod nazivom "Vera Wang Bride" za 2024. godinu i otkrila šta bi, prema njenim kriterijumima, trebalo da sadrži jedna savršena venčanica.

 

 

"Znam da je za moje ćerke, koje su bile zvanice na brojnim venčanjima u poslednje vreme, i za mene, koja sam obukla hiljade mladi, to više od običnog trenda: to je odraz onoga što se događa. Mislim da to proizlazi iz činjenice da svaka mlada zna koliko je izazovno napraviti venčanje sa svim potrebnim detaljima. Prednjačili smo u podsticanju mladi i mladoženja da se izraze, jer je to jedan od najvažnijih trenutaka u njihovim životima. Verovatno supružnici, nakon toliko posla, kroz te dugotrajne događaje žele to da pretoče u najvažnije iskustvo u životu, koje će podeliti sa svojim najdražima", objasnila je poznata dizajnerka.

Ističe da joj je u vreme kada se ona udavala, pre 35 godina, bilo teško da uveri nekoga da dođe na venčanje, a trajalo je svega nekoliko sati. Sada su se stvari promenile i važno je da kod odeće razmišlja o dizajnu koji će biti prikladan za razne prilike.

 

 

"Kada sam ja tek počinjala, radilo se više o kombinovanju verskog obreda sa slavljem sa porodicom i prijateljima. Sada se sve pretvorilo u mini-odmor sa svom najbližom i najdražom rodbinom. To je potpuno drugačije iskustvo", smatra Vera Vang.

Vera Vang

Shutterstock

 

"Svet venčanja počeo je da se menja pre nekog vremena. Mislim da je prisutan i holivudski uticaj koji dolazi sa crvenog tepiha i zahvatio je i svet venčanja. Ali i žene su se promenile. One se brinu o sebi i ponose se time, a u tome žele da uživaju ​​posebno na dan venčanja za koji su se jako potrudile. Sve se promenilo - venčanje je danas drugačije, mislim da generalno ljudi pokušavaju da slave sa svim svojim voljenima na mnogo načina. Takođe, putovanja su imala veliki uticaj na današnja venčanja", ističe dizajnerka koja je u venčanje unela modu - uvela je crne venčanice, a na njene crvene i ružičaste kolekcije raskošnih haljina uticalo je, kako kaže, azijsko tržište, prenosi Tportal.hr.

 

 

Za sve buduće neveste ima i nekoliko saveta.

"Budite otvoreni i svoji. Volite sebe i ne dopustite da vam iko govori ili diktira ko bi trebalo da budete. To je vaš dan. Nijedna žena nije lepša nego kada je samouverena i kad se dobro oseća. Ne samo u haljini, već i među osobama koje je okružuju", poručila je i dodala: "Izuzetno je važno da devojci ili ženi ponudite više alternativa i mogućnosti za njen stil, tip tela, izgled... Bitno je kako ona sebe vidi na taj dan. Svako drugačije, nismo svi isti... Dakle, najvažnije je da budete fokusirani na mladu i da razmišljate o njoj". 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading