Čuli ste za balejaž, ali znate li šta je "folijaž"? Najnovija tehnika farbanja kose, jednostavna i jeftina u isto vreme, a izgleda prelepo!

Vesti 31.10.2023 10:24 0

Folijaž ostavlja prirodniji utisak, jer nema one linije koja nužno nastaje kad se rade klasični pramenovi...

Farbanje

Shutterstock

Ako biste želeli da malo promenite boju kose i da ona izgleda malo gušće, "folijaž" je možda prava tehnika farbanja za vas.

Ona kombinuje balejaž i upotrebu folija slično šatiranju, ali daje nešto prirodniji efekt.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vlaskonka (@vlaskonka)

 

Proces počinje kao i u tradicionalnom balejažu, tako što frizer deli kosu na pramenove i slobodnom rukom nanosi blanš. Međutim, sada će njih umotati i u foliju i, zahvaljujući tome, ceo proces postaje mnogo precizniji. Naročito se preporučuje damama s tamnijom kosom, jer će posvetljivanje tako biti još efikasnije, piše Lepa i Srećna.

Folijaž ostavlja prirodniji utisak, jer nema one linije koja nužno nastaje kad se rade klasični pramenovi. Mnogo je lakši za održavanje, naredna farbanja izrastka će moći da se urade mnogo brže. Takođe, ako nema mnogo sedih, odlazak na farbanje će moći da se proredi - manji trošak za vaš "budžet za lepotu". 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Idealna je, ne samo za svaki dan, nego i za neke svečanije prilike 🤩 #najzena #frizura #pundja #fypシ #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading