Dermatološkinja tvrdi da zato izgledamo starije: Ove tri greške žene prave u nezi kože nakon 30. godine

Olja Jelić Vesti 28.10.2023 13:04 0

Dermatološkinja je otkrila na koja tri načina se koža menja u tridesetima i kako smanjiti uticaj na mladalački izgled

Dermatolog

Printscreen/TikTok

Širin Idris tvrdi da nije potrebno trošiti velike iznose novca na skupu kozmetiku jer koža počinje gubiti na volumenu.

Dermatološkinja iz Njujorka je prikupila više od 442.000 pratitelja na TikToku, gde deli savete za negu kože.

Na društvenoj mreži je objasnila da se koža menja kako starimo i podelila dokazana rešenja za usporavanje starenja. Širin je objasnila: "Ako ste u tridesetima i osećate se kao da vam je koža iznenada "pala", ne znate šta se dogodilo, onda je ovaj video za vas."

"Ja sam sertifikovani dermatolog i uskoro ću napuniti 40 godina, a ovo je najvažnije što trebate da znate o svojim tridesetima. Nikakva količina kreme, hidratantne kreme, peptida, retinola, kiseline za piling ili kreme za sunčanje neće vratiti volumen vašem licu", rekla je dermatoškinja.

 

 

Širin je dodala i da se povećanje volumena može postići samo kozmetičkim zahvatima koji zahtevaju iglu. Ali je moguće sprečiti starenje pravilnom rutinom nege kože. Objasnila je i kako: "Od najvećih stvari koje sam primetila da se ljudima razvijaju u tridesetima, a koje pridonose starijem i umornom izgledu kože, obično se radi o ove tri stvari. Broj jedan je promena boje i neujednačen ton kože. Štetan uticaj sunca iz mladosti pojavljuje se na licu. A ključno je korišćenje proizvoda za promenu boje i hiperpigmentaciju. Akne su broj dva jer vam u tridesetima više rade hormoni. Vaša koža postaje masnija i mnoge žene razviju hormonske akne. Azelaična kiselina izvrstan je dodatak vašoj rutini da biste to smirili. I zadnje su fine linije i bore. Nekoliko srećnika ih razvije kasnije u životu - u četrdesetima, a neki ljudi ih dobiju u tridesetima. One su neizbežne, ali možete pomoći oporavku svoje kože tako što ćete joj dati hranjive tvari koje su joj potrebne."

Lice

Pexels

 

Jedna je osoba napisala: "Imam 33 godine i samo u poslednjih šest meseci moje hormonalne akne su lude, nikad ih nisam imala. To je takav ubica samopouzdanja." Druga osoba je dodala: "Hvala vam što ste ovo objavili! Imam skoro 33 godine i čini mi se da izgledam drugačije u poslednje vrijeme. Potvrdili ste ono što sam mislila i isprobaću vaše preporuke", piše The Sun.

 

 

Komentari (0)
Loading