Regeneriše kosu iz korena: Za ovu masku potrebna su samo 3 prirodna sastojka, biće sjajna i lepršava!

Vesti 20.10.2023 19:19 0

Već dugo godina koristi u službi lepote kose...

Kosa

Oleg Fedotov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ukoliko imate oštećene, suve i iskrzale krajeve kose, najbolje rešenje je šišanje. Međutim, ako ne želite značajno da skratite kosu, onda ošišajte deo krajeva, a na preostalim isprobajte ovaj moćan stari trik od 3 namirnice.

Donosimo vam recept za najjednostavniju i najpovoljniju masku za kosu, ali izuzetno delotvornu i punu proteina i biotena. Banana u sastavu sadrži brojne vitamine i minerale (B6, vitamin C, kalijum, magnezijum, kalcijum) koji naročito pomažu suvoj kosi, a u kozmetici se koristi i za bolji rast.

maska za kosu

Shutterstock

 

Preostala dva sastojka ove maske su jaje i med. Jaja su veliki izvor vitamina B i proteina, koji su od velikog značaja za održavanje zdravlja vaše kose, dok med ima antimikrobna svojstva i pročišćuje kosu i kožu, ali je i prirodni ovlaživač koji savršeno hidrira suve krajeve, piše Sensa.

Ova prirodna maska se već dugo godina koristi u službi lepote kose, a iskustva pokazuju da kosa deluje zdravije, svilenkasto, lepše i krajevi više nisu suvi.

Umutite bananu, kašičicu meda i jedno jaje - masku je potrebno da držite na kosi oko 30 minuta. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Idealna je, ne samo za svaki dan, nego i za neke svečanije prilike 🤩 #najzena #frizura #pundja #fypシ #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading