Kako da izaberete idealan crveni karmin? Sve je u pravim tonovima, otkrijte koji vam najviše pristaje

Vesti 19.10.2023 11:35 0

Ovo morate znati...

karmin

Shutterstock

Svaka žena u svojoj kolekciji šminke ima crveni karmin za svaku priliku, pa čak i za svakodnevno korišćenje. Bez njega se osećaju kao da su nage, a to dovoljno govori o tome koliko je ovaj karmin snažno žensko oružje, koje u svetu lepote zauzima posebno mesto.

Ipak, ne zaboravimo da ne pristaje svaka nijansa svakome i da ima brdo sitnica koje mogu pokvariti izgled crvenog karmina na vašim usnama. Iako je crvene boje, sadrži niz pigmenata raznih tonova, pa saznajte koji je za vas.

Nijansa crvenog karmina koja vam najbolje odgovara zavisi od vašeg tipa kože i boje kose. Pošto je među popularnijim varijantama, kozmetičke kompanije rade na stotine nijansi među kojima možemo pronaći onu savršenu. Poenta je da napravite sklad između tona kože i šminke, kako bi izgled bio ujednačen.

karmin

Shutterstock

 

Među specifičnim nijansama su crvenokose – njima pristaju topli i blagi narandžasti tonovi, na granici s koralnom.

Smeđokose imaju velik izbor, od koralnih preko jarkocrvenih do boje crnog vina. Kod njih se radi o skladu s toplim, zemljanim tonovima, stoga ruževi mogu vući i na smeđe, piše 24sata.hr.

S druge strane, plavuše često imaju 'providnu' kožu, pa im se vide vene, lakše biraju plavičaste, blago ljubičaste i roze podtonove. Taj hladniji spektar odlično im pristaje te im daje elegantnu lepotu. 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading