Brzo do glamuroznog izgleda: Vertikalna tehnika konturisanja lica zaludela bjuti svet

Olja Jelić Vesti 03.10.2023 18:13 0

Nova tehnika šminkanja je vertikalno konturisanje koja je zaludela bjuti zajednicu

Bela Hadid

EPA

Šminkanje je postalo više od svakodnevne bjuti rutine. Jedna od tehnika jeste konturisanje lica uz pomoć kojeg definišemo i ističemo iste te crte. Ova tehnika je ključna za postizanje profesionalnog i glamuroznog izgleda. Novi TikTok bjuti trik demantuje staro pravilo  i uči nas novoj verziji , a to je – vertikalno konturisanje lica. 

Postoji bezbroj različitih položaja i stilova kontura u zavisnosti od toga kakav izgled želite da postignete. Pojavilo se novo pravilo konturisanja, a to je vertikalno konturisanje lica. 

 

 

Dafne Siera, bjuti influenserka nam u ovom videu poručuje da zapravo postoji drugačiji, a mi bismo rekli i lakši, način konturisanja lica. Dobijanje izgleda jagodičnih kostiju dostojnih modela zavisi od  promene mesta na koje obično nanosite kremastu konturu ili bronzer, kao i pravca u kojem ih nanosite. Navikli smo da naš bronzer nanosimo u gornjem predelu lica. Umesto toga, treba da ga nanesemo niže, baš ispod jagodične kosti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DAFNE SIERRA (@daphsierra)

 

Takođe, kremastu konturu ne treba nanositi u pravcu jagodica ka gore, već suprotno, spustite je u pravcu brade i vilične kosti. Nakon toga dodajte malo korektora i hajlajtera, kako biste još više naglasili svoju konturu. 

 

 

Komentari (0)
Loading